Kampanja Od porodice do porodice (foto: Kolubarske.rs)
Kampanja Od porodice do porodice (foto: Kolubarske.rs)
04.05.2021, 07:05

Obradović: porodica je najvažniji deo društva

č: | fb:

Dveri su iz Valjeva započele kampanju "Od porodice do porodice" u okviru koje će organizovati porodične šetnje u Leskovcu, Lebanu i Beogradu. Lider Dveri Boško Obradović je poručio da je "porodica najvažniji deo društva, a porodična politika najbolja politika za 21. vek".

 

- S obzirom na veliku cenzuru u beogradskim medijima ne možemo čekati niti da nam vlast da svoju milost niti da nam poštene izbore donesu nekakvi evropski posrednici. Rešili smo da krenemo u narod, ne čekajući nikoga i ništa, nego idemo u direktn susret sa građanima, upravo od porodice do porodice", rekao je Obradović.

 

Najavio je da će Dveri organizovati tri porodične šetnje, i to 8. maja u Leskovcu, 10. maja u Lebanu, dok će u Beogradu velika porodična šetnja biti organizovana 15. maja u 15 časova ispred Narodne skupštine.  

 

Govoreći o razlozima zbog kojih kreću sa porodičnim šetnjama, Obradović je naveo da smatraju da je porodica najvažniji deo našeg društva, da porodica konačno treba da dođe na prvo msto, da država treba da podržava mlade bračne parove, porodice sa više dece, ali i one brakove koji namaju decu, samohrane majke i očeve, staračka domaćinstva. Dodao je da u ovo vreme pandemije država posebno treba da podržava porodične firme, domaće preduzetnike, domaće poljoprivrednike.

 

- Vreme je da prestane ovo favorizovanje i finansiranje stranih kompanija od naših para, nego treba da sva sredstva budu usmerena u domaću privredu i poljoprivredu. Mi to zovemo ekonomski patriotizam. I još jedan patriotizam u 21. veku je veoma važavn, a to je zeleno-ekološki patriotizam. Sve su to razlozi zbog kojih treba izaći u porodične šetnje, te pozivam i Valjevce da dođu 15. maja u Beograd. Dveri su organizator, ali smo pozvali sve stranke, udruženja, patriotske, porodične, ekološke organizacije - rekao je Obradović.

 

On je najavio da će sa skupa u Beogradu 15. maja zatražiti od Vlade Srbije povlačenje tri zakona, koje je predložila Gordana Čomić, kadar bivšeg režima, zakone o istopolnim zajednicama, o rodnoj ravnopravnosti i o zabrani diskriminacije, navodeći da su "antoustavni, antihrišćanski i antiporodični".

 

- Smatramo da nije normalno da dete ima mamu i mamu ili tatu i tatu, dete treba da ima mamu i tatu. Nemamo ništa protiv da se rešavaju pitanja homoseksualaca, ali je nedopustivo da se menja definicija braka i porodice jer naš Ustav jasno kaže da je brak zajednica muškarca i žene. U tom smislu, smtramo da je borba protiv bele kuge i nestajanja našeg naroda najvažnije državno pitanje u 21. veku. Prošle godine je bilo duplo više umrlih, nego rođenih, 40.000 do 50.000 ljudi ode u inostranstvo, za godinu dana izgubimo grad veličine Valjeva. Zato je, po našem mišljenju, porodična politika najbolja politika za 21. vek i zato naša kampnaja nosi naziv "Od porodice do porodice" i zato porodična šetnja – rekao je lider Dveri.

Boško Obradović

Boško Obradović (Foto: kolubarske.rs)

 

Odgovarajući na pitanje novinara, o situacija na opozicionoj sceni u Srbiji, u koliko kolona će se ići na izbore i da li će Dveri biti u nekoj kolini ili izlazi samostalo, Obradović je rekao da sve zavisi od razgovora i dogovora unutar opozicije, ali i razgovora između vlasti i opozicije.

 

- Ono što je nažalost mana opozicione političke scene u Srbiji, u ovom trenutku, jeste to što nemamo jedinstvo u dijalogu između vlasti i opozicije. Dveri idu samostalnim putem već više od pola godine, kako je prestao sa radom Saveza za Srbiju, i mi ćemo svakao nastaviti samostalno, zato smo i krenuli u predizbornu kampanju ne čekjući više nikoga i ništa. Mi smo se kao opozicija danas našli u jednoj veoma nezavidnoj poziciji, na jednoj strani morate da se obratite našoj valsti koja je toliko puta prevarila i izneverila sva svoja obećanja, a sa druge strane Evropskm posrednicima, koji su recimo prošle godine priznali one nedemokratske izbore. Ja nisam neko ko bi sad bio raspoložen beskrajno da čeka i moli za milost za slobodne medije i poštene izbore. Zato smo i krenuli sa ovom kampanjom - rekao je Obradović.

 

Dodao je da će, kada dođu izbori, biti raspoloženi da razgovaraju sa ostalim kolegama u opoziciji o tome koji je najbolji način da se na izbore izađe. Prema njegovom mišljenju postoje dva modela o kojima se može razgovarati.

 

- Prvi je zajednički predsednički kandidat koji mora biti za sve prihvatljiv. Smatramo da on mora biti patriota, neko ko vidi Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, neko ko je porodičan čovek, neko ko se zalaže za domaću privredu i poljoprivredu, jer samo tako može dobiti glasove i dela pristalica vladajući stranaka, i tako pobediti Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima. Drugi model je model Crne Gore da se izađe u dve ili tri opozicione kolone, da se međusobno ne napadamo, da sarađujemo, da se zajednički borimo protiv bilo kakve izborne krađe i da u zbiru pobedimo aktuelnu vlast na parlamentarnim izborima. Narvno da sam raspoložen za razgovor za obe ove varijante i ono što mislim da je veoma važno, ako se bude išlo u više kolona, neophodna nam je jedna patriotska, suverenistička, nacionalna kolona, ja sam to nazvao nacionalni front, u koji bi ušli svi oni koji dele te patriotske vrednosti. U tom smislu, ovaj naš samostalni početak kampnaje ne znači i samostalni izlazak na izbore – rekao je Boško Obradović.

 

U razgovoru sa valjevskim novinarima Boško Obradović je naglasio da Dveri pružaju punu podršku lokalnim medijima i dodao da kada se Dveri budu pitale i odlučivale, mnogo više sredstava iz državnog budžeta moraće da ide lokalnim mediima, jer oni građanima prenose prave informacije i moraju da dobiju mnogo veću podršku države od republičkog do lokalnog nivoa.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 13 sati 44 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 10 sati 54 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 13 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara