Apoteka (foto: Đorđe Đoković)
Apoteka (foto: Đorđe Đoković)
05.05.2021, 06:55

Više od tri miliona za martovska dugovanja Apoteke

č: | fb:

Iz gradskog budžeta za izmirenje martovskih obaveza Apoteka "Valjevo" biće isplaćeno preko 3,2 miliona dinara, prihvaćeno je zaključkom o načinu izmirenja neizmirenih obaveza Zdravstvene ustanove Apoteka "Valjevo" koji su usvojili odbornici Skupštine grada.

 

Najviše novca skoro 2,5 miliona dinara odlazi na martovske zarade zaposlenih, preko 455.000 dinara za jubilarne nagrade i naknadu za prevoz, dug prema članovima Upravnih odbora je 39,4 hiljade dinara, dok neizmirene martovske obaveze prema javnim preduzećima i ustanovama iznose blizu 280.000 dinara. Od tog iznosa najviše se duguje Telekomu Srbije preko 104 hiljade dinara, dug za grejanje je oko 54 hiljade, Apoteka Domu zdravlja duguje preko 21 hiljadu, dok za struju duguje oko 17 hiljada dinara...

 

Ostatak dugova prema dobavljačima biće isplaćen u jednakim mesečnim ratama do kraja ove godine. Osnovni dug prema dobavljačima prošle godine je iznosio preko 85 miliona dinara.

Sednica Skupštine grada

Sednica Skupštine grada (Foto: DjordjeDjokovic)

 

Podsećamo, Skupština grada usvojila je u februaru ove godine Odluku o prihvatanju izmirenja neizmirenih obaveza Zdravstvene ustanove Apoteka "Valjevo". To praktično znači da se nastavlja izmirenje dugova i obaveza Apoteke "Valjevo" nastalih i nakon 31. decembra 2020. godine. Dugovanja ove zdravstvene ustanove na kraju prošle godine iznosila su preko 114 miliona dinara i biće namirena iz budžeta Valjeva, rečeno je na februarskoj sednici Skupštine grada.

 

Na toj sednici v.d. načelnika Gradske uprave Nebojša Petronić je rekao da i nova vlast razmatra dva modela, identična onima koje je razmatrala i prethodna vlast.

 

"Pred vama će u narednom periodu biti odluka o tome šta dalje sa valjevskim apotekama, formirana je Radna grupa, u opticaju su neka dva modusa; jedan je koncesija, drugi je davanje u zakup, ali kada to bude bilo na dnevnom redu tada ćemo o tome posebno diskutovati, to danas nije na dnevnom redu", rekao je za skupštinskom govornicom v.d. načelnika Gradske uprave odgovarajući na zahtev opozicije da saopšte četvoromesečni rezultat rada Radne grupe.

 

Rezultat rada Radne grupe još uvek nije saopšten, niti je gradsko rukovodstvo izabralo jedan od "dva modusa" za valjevske apoteke. 

 

Gradska vlast još uvek mozga kako da reši problem Apoteke, a dugovanja se uvećavaju. Pre nešto više od godinu dana, apotekarska ustanova je dugovala 73,8 miliona dinara, a do kraja marta dug je narastao na preko 123 miliona dinara.  

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 26 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 20 sati 21 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...