Hotel Narcis (foto: Kolubarske.rs)
Hotel Narcis (foto: Kolubarske.rs)
11.05.2021, 06:40

Vakcinalni punkt Doma zdravlja u hotelu "Narcis"

č: | fb:

Vakcinalni punkt Doma zdravlja je iz Grand hotela premešten u prizemlje hotela "Narcis". Radno vreme će biti identično od 8 do 20 časova.

 

Direktorka Doma zdravlja dr Branka Antić kaže da je punkt premešten zbog poslovnih potreba Grand hotela. Naglašava da je pre skoro četiri meseca, kada im je ustupljen Grand hotel, dogovoreno da će prostor koristiti sve do početka rada tog ugostiteljskog objekta. Zahvaljuje se vlasnicima na tome što su svoj hotel od 20. januara do 10. maja ustupili Domu zdravlja za potrebe vakcinacije stanovništva.

Branka Antić

Branka Antić (Foto: Kolubarske.rs)

 

- Vakcinacija će biti organizovana u delu koji smo nekad zvali "vozić". Građani će ulaziti na glavni ulaz u hotel, a izlaz će biti u delu pored galerije Žinasa. Moram da naglasim da građani koji dolaze da se vakcinišu nisu zaraženi koronom, oni su zdravi. Tako da su besmislene primedbe da ne treba imunizaciju organizovati u ugostiteljskim objektima jer neće niko da sedne tamo gde ljudi dolaze da se vakcinišu – kaže dr Antić.

 

Prema njenim rečima u "Narcisu" će biti organizovano vakcinisanje građana sve dok ne budu završeni radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja, a to bi trebalo da bude do kraja maja. Dodaje da to da li će biti organizovano u Domu zdravlja zavisi i od broja zinteresovanih građana za vakcinaciju.

 

Do 10. maja obe doze vakcine primilo je 16.240 Valjevaca, dok je prvu dozu primilo 19.840 ljudi. Ukupno je potrošeno 36.080 doza vakcina protiv koronavirusa različitih proizvođača. Najviše je dato Sinofarma, zatim Fajzera, potom Sputnjika V, dok je najmanje građana primilo vakcinu AstraZeneka.

 

Trenutno su na raspolaganju vakcine Sinofarm i Fajzer-Bajontek, koje se mogu dobiti bez prethodnog zakazivanja termina.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 20 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...