Registracija Prijava preko FB
Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
14.05.2021, 06:40

Odbornici će umesto 10.000 primati 5.000 dinara po sednici

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada primaće 5.000 dinara umesto dosadašnjih 10.000 dinara po održanoj sednici, dok će se naknada za predsednike odborničkih grupa smanjiti sa dosadašnjih 12.000 na 5.000 dinara po održanoj sednici.

 

Ovaj predlog Odluke da se značajno smanje naknade odbornicima i šefovima odborničkih grupa usvojilo je Gradsko veće. U obrazloženju je navedeno da je predlog upućen "imajući u vidu epidemiološku situaciju i ciljeva koji se žele ostvariti kroz realizaciju budžeta Valjeva".

 

Podsećamo, valjevski odbornici prethodnog saziva su 2016. godine, na samom početku svog mandata, povećali sebi dnevnice sa 3000 na 5000 dinara. Nakon samo godinu dana usledilo je novo povećanje, ovaj put duplo sa 5.000 na 10.000 dinara. Takođe, pre četiri godine odbornici su izglasali da šefovi odborničkih grupa dobijaju po 12.000 dinara.

 

Za odluku o povećanju dnevnica, koju je usvojila Skupština grada 2017, bili su svi odbornici, i vladajući i opozicije, osim nezavisniog odbornika Ljubomira Radovića, koji je rekao da su ovom odlukom tri puta povećali dnevnicu odbornika u odnosu na prethodni saziv. "Sami sebe na ovaj način kompromitujemo, jer se treba zapitati da li je učinak na istom nivou", rekao je tada odbornik Ljubomir Radović.

 

Kako je rečeno na jučerašnjoj sednici Gradskog veća, predlog za izmene visine naknada za odbornike i šefove odborničkih grupa podnela je predsednica Skupštine grada Snežana Rakić. O ovoj Odluci, koju je usvojilo Gradsko veće, izjasniće se lokalni parlament.

Aktuelno

Poreska uprava (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 17 sati 4 minuta

Pandora i natalitet

Mesecima traje borba domaćih poslodavaca sa ministrom opevanim u Pandorinim papirima. Pošto mu je dosadilo da operiše po Bugarskoj, Mali plagijator smislio je (ne baš lukav) način da utera pare u...  · 1 komentar

Darko Kostić (foto: Kolubarske.rs)
Zbog podnošenja tužbe protiv Grada Pre 19 sati 20 minuta

Pravobranilac odoleva pritiscima, kritikama i napadima

Pred Višim sudom u petak će biti nastavljeno ročište po tužbi Pravobranilaštva protiv Grada i Republike zbog nezakonitog otuđenja zemljišta bez naknade. Darko Kostić, zbog te tužbe, već dva meseca...  · 21 komentara