Viši sud Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
21.05.2021, 06:34

Smanjena kazna Nikoliću za ubistvo Dragojlovića

č: | fb:

Nakon što je Apelacioni sud u Beogradu, početkom prošle godine, ukinuo prvostepenu presudu od 35 godina zatvora, Viši sud u Valjevu je doneo novu presudu kojom je Sretenu Nikoliću (27) kazna zatvora zbog ubistva Damjana Dragojlovića (25) smanjena na 30 godina zatvora.

 

Sudija Jasmina Terzić, predsedavajuća Krivičnog veća Višeg suda u Valjevu, u usmenom obrazloženju nove presude je, pored ostalog, navela da je kazna ublažena zbog godina okrivljenog, zbog njegove mladosti u trenutku kada je počinio ubistvo.

 

Podsećamo, Krivično veće Višeg suda u Valjevu osudilo je u februaru 2019. godine Sretena Nikolića na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina zbog ubistva Damjana Dragojlovića i nanošenja teških i lakših povreda gostima u noćnom klubu "Zipa" u Valjevu u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine.

 

Nakon žalbi višeg javnog tužioca, okrivljenog i njegovih branilaca, Apelacioni sud u Beogradu je doneo rešenje o ukidanju prvostepene presude po kojoj je Sreten Nikolić bio osuđen na 35 godina zatvora. Ukidajući prvostepenu presudu, Apelacioni sud je našao da se "izjavljenim žalbama ukazuje da je prvostepena presuda zahvaćena bitnim povredama odredaba krivičnog postupka koje se ogledaju u tome da je izreka prvostepene presude nerazumljiva i da je zasnovana na nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju budući da prvostepeni sud nije potpuno utvrdio sve činjenice koje su predmer dokazivanja".

 

U ponovljenom postupku održano je nekoliko ročišta, ponovo saslušani oštećeni i svedoci, ponovo pogledani video zapisi sigurnosnih kamera koje su zabeležile tragični događaj.

 

Prema nezvaničnim informacijama na novu presudu Višeg suda u Valjevu kojom je Sretenu Nikoliću kazna smanjena sa 35 na 30 godina zatvora žaliće se i viši javni tužilac, i okrivljeni i njegovi branioci.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 8 sati 42 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 8 sati 42 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 3 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara