Registracija Prijava preko FB
Viši sud Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
21.05.2021, 06:34

Smanjena kazna Nikoliću za ubistvo Dragojlovića

č: | fb:

Nakon što je Apelacioni sud u Beogradu, početkom prošle godine, ukinuo prvostepenu presudu od 35 godina zatvora, Viši sud u Valjevu je doneo novu presudu kojom je Sretenu Nikoliću (27) kazna zatvora zbog ubistva Damjana Dragojlovića (25) smanjena na 30 godina zatvora.

 

Sudija Jasmina Terzić, predsedavajuća Krivičnog veća Višeg suda u Valjevu, u usmenom obrazloženju nove presude je, pored ostalog, navela da je kazna ublažena zbog godina okrivljenog, zbog njegove mladosti u trenutku kada je počinio ubistvo.

 

Podsećamo, Krivično veće Višeg suda u Valjevu osudilo je u februaru 2019. godine Sretena Nikolića na jedinstvenu kaznu zatvora od 35 godina zbog ubistva Damjana Dragojlovića i nanošenja teških i lakših povreda gostima u noćnom klubu "Zipa" u Valjevu u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine.

 

Nakon žalbi višeg javnog tužioca, okrivljenog i njegovih branilaca, Apelacioni sud u Beogradu je doneo rešenje o ukidanju prvostepene presude po kojoj je Sreten Nikolić bio osuđen na 35 godina zatvora. Ukidajući prvostepenu presudu, Apelacioni sud je našao da se "izjavljenim žalbama ukazuje da je prvostepena presuda zahvaćena bitnim povredama odredaba krivičnog postupka koje se ogledaju u tome da je izreka prvostepene presude nerazumljiva i da je zasnovana na nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju budući da prvostepeni sud nije potpuno utvrdio sve činjenice koje su predmer dokazivanja".

 

U ponovljenom postupku održano je nekoliko ročišta, ponovo saslušani oštećeni i svedoci, ponovo pogledani video zapisi sigurnosnih kamera koje su zabeležile tragični događaj.

 

Prema nezvaničnim informacijama na novu presudu Višeg suda u Valjevu kojom je Sretenu Nikoliću kazna smanjena sa 35 na 30 godina zatvora žaliće se i viši javni tužilac, i okrivljeni i njegovi branioci.

Aktuelno

Skulptura francuskog umetnika  (foto: Bogoljub Arsenijević Maki)
Kultura Pre 9 sati 3 minuta

U "Trnavcu" izložba skulptura "Homo Tribalicus"

U galeriji Internacionalnog umetničkog studija "Radovan Trnavac Mića" večeras u 19 časova biće otvorena izložba skulptura francuskog umetnika Nikole Buvea pod nazivom "Homo Tribalicus".

Dragan Todorović (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 11 sati 34 minuta

Pozdrav iz JNA

Mora da ste viđali, kod dalje, bliže, familije, ili bar na filmu, fotografije mladića sa titovkama i petokrakom, koje su bile u srcu, ili grbu SFRJ, ispod kojih je pisalo "Pozdrav iz JNA". Tako su...  · 1 komentar