Registracija Prijava preko FB
Valjevo (foto: Đorše Đoković)
Valjevo (foto: Đorše Đoković)
26.05.2021, 14:43

Ukinuta vanredna situacija u Valjevu

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je, na predlog Štaba za vanredne situacije, doneo Odluku o ukidanju vanredne situacije u Valjevu, koja je proglašena 7. jula prošle godine usled posledica elementarne nepogode prouzrokovane širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19.

 

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije donet je i zaključak da se iz budžeta Grada od četvrtka, 27. maja neće isplaćivati iznos od 60.000 dinara za troškove sahrane lica sa teritorije grada Valjeva, koja su preminula od posledica bolesti COVID-19.

 

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na današnjoj sednici doneo Naredbu da se nalaže republičkim i gradskim inspekcijama da pojačaju inspekcijsku kontrolu sprovođenja propisanih i naloženih protivepidemijskih mera u skladu sa preporukama Republičkog kriznog štaba.

 

Takođe, nalaže se javnim institucijama (zdravstvenim, predškolskim i školskim ustanovama, republičkim i gradskim institucijama, poslovnim subjektima i dr.) da se još aktivnije uključe u promociju vakcinacije protiv COVID 19 oboljenja, saopšteno je nakon sednice Štaba za vanredne situacije Valjeva.

 

U Valjevu 12 novozaraženih

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 26.05. u 13 časova, u Kolubarskom okrugu je novopozitivnih 16, od toga u Valjevu 12, Mionici 3, Ubu 1, dok u Lajkovcu, Osečini i Ljigu nije bilo novozaraženih.

        

Od početka epidemije u Valjevu je bitku sa kovidom izgubilo 232, u Ubu 48, Mionici 43, Lajkovcu 30, Osečini 27 i Ljigu 29, tako da je u Kolubarskom okrugu preminulo 409 osoba.

 

U izveštaju Zavoda za javno zdravlje navedeno je da je u Opštoj bolnici Valjevo na dan 25.05. hospitalizovano 43 kovid pacijenta.

 

Prema podacima Zavoda za javo zdravlje, 25.05. testirano je 192 na teritoriji Kolubarskog okruga, od toga u Kovid ambulanti Doma zdravlja Valjevo 69.

Aktuelno

Grad (foto: Đorđe Đoković)
Razgovor sa dr Snežanom Marjanović Pre 6 sati 54 minuta

Sve više pacijenata sa post kovid sindromom

Poslednjih godinu i po dana specifičnost rada psihijatrijske službe ogleda se i u povećanom broju pacijenata sa post kovid sindromom. "Mladi ljudi su teže podneli izolacuiju i neizvesnost, dok su...  · 1 komentar

Bazen SC Mionica u Sankoviću (foto: www.mionica.rs)
Odlukom predsednika Opštine Pre 1 dan 5 sati

Besplatan ulaz na bazen za mioničke penzionere

Besplatan ulaz, uz penzionersku karticu, na bazene Sportskog centra Mionica imaće 2.730 mioničkih penzionera. Predsednik opštine Boban Janković kaže da je jedno od obećanja mioničke vlasti bilo...  · 2 komentara

Trg Živojina Mišića  (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 dan 2 sati

U Valjevu dvoje, u Ubu četvoro novozaraženih

U Valjevu je evidentirano dvoje novopozitivnih, u Ubu još četvoro, dok u ostalim opštinama Kolubarskog okruga nije bilo novozaraženih. Hospitalizovano je tri kovid pacijenata. Testirano je 90 na...  · 2 komentara

Nagrađeni učenici. profesori i psiholog (foto: Đorđe Đoković)
Na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova Pre 1 dan 7 sati

Valjevski gimnazijalci osvojili devet nagrada

Učenici Valjevske gimnazije ostvarili su izuzetne rezultate na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova talentovanih učenika. Od 13 gimnazijalaca, koji su se plasirali na Republičko...  · 3 komentara