Valjevo (foto: Đorše Đoković)
Valjevo (foto: Đorše Đoković)
26.05.2021, 14:43

Ukinuta vanredna situacija u Valjevu

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je, na predlog Štaba za vanredne situacije, doneo Odluku o ukidanju vanredne situacije u Valjevu, koja je proglašena 7. jula prošle godine usled posledica elementarne nepogode prouzrokovane širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19.

 

Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije donet je i zaključak da se iz budžeta Grada od četvrtka, 27. maja neće isplaćivati iznos od 60.000 dinara za troškove sahrane lica sa teritorije grada Valjeva, koja su preminula od posledica bolesti COVID-19.

 

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na današnjoj sednici doneo Naredbu da se nalaže republičkim i gradskim inspekcijama da pojačaju inspekcijsku kontrolu sprovođenja propisanih i naloženih protivepidemijskih mera u skladu sa preporukama Republičkog kriznog štaba.

 

Takođe, nalaže se javnim institucijama (zdravstvenim, predškolskim i školskim ustanovama, republičkim i gradskim institucijama, poslovnim subjektima i dr.) da se još aktivnije uključe u promociju vakcinacije protiv COVID 19 oboljenja, saopšteno je nakon sednice Štaba za vanredne situacije Valjeva.

 

U Valjevu 12 novozaraženih

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 26.05. u 13 časova, u Kolubarskom okrugu je novopozitivnih 16, od toga u Valjevu 12, Mionici 3, Ubu 1, dok u Lajkovcu, Osečini i Ljigu nije bilo novozaraženih.

        

Od početka epidemije u Valjevu je bitku sa kovidom izgubilo 232, u Ubu 48, Mionici 43, Lajkovcu 30, Osečini 27 i Ljigu 29, tako da je u Kolubarskom okrugu preminulo 409 osoba.

 

U izveštaju Zavoda za javno zdravlje navedeno je da je u Opštoj bolnici Valjevo na dan 25.05. hospitalizovano 43 kovid pacijenta.

 

Prema podacima Zavoda za javo zdravlje, 25.05. testirano je 192 na teritoriji Kolubarskog okruga, od toga u Kovid ambulanti Doma zdravlja Valjevo 69.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 2 sati 55 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 19 sati 51 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 2 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...