Registracija Prijava preko FB
Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
27.05.2021, 11:18

Odmah povući iz javne rasprave nacrt izmena zakona o parničnom postupku

č: | fb:

Advokati Valjeva smatraju da Vlada Srbije i Ministarstvo pravede teba odmah da povuku iz javne rasprave nacrt izmena i dopuna Zakona o parničnom postupku (ZPP), i to u celosti.

 

Ukoliko Vlada i Ministarstvo to ne učine najkasnije do 1. juna, advokati Valjeva će se pridružiti inicijativi da se obustvi rad do povlačenja spornog Nacrta Zakona, poručili su.

 

Kako se navodi u saopštenju, zbor advokata Valjeva, raspravljajući o objavljenom tekstu Nacrta izmena i dopuna ZPP-a, koji je stavljen na javnu raspravu od 18. maja do 14. juna, izražava nezadovoljstvo načinom na koji Vlada Srbije pokušava da izmeni osnovni sistemski zakon na način suprotan ustavnim rešenjima i intersu građana, jer su predviđenim rešenjima u Nacrtu krše elementarna prava građanskog postupka i načela parničnog postupka, čime su ugroženi interesi pre svega svih građana Srbije, ali i advokature kao samostalne službe.

Aktuelno

Abro fest plakat (autor Dušan Arsenić) (foto: )
Od 24-30. septembra Pre 1 dan 3 sati

"Mrešćenje šarana" otvara 16. Abro fest

Šesnaesti po redu Abro fest počinje večeras premijerom predstave Gradskog pozorišta, "Mrešćenje šarana" po tekstu Aleksandra Popovića. Publika će do 30. septembra imati priliku da pogleda četiri...