Registracija Prijava preko FB
Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
27.05.2021, 11:18

Odmah povući iz javne rasprave nacrt izmena zakona o parničnom postupku

č: | fb:

Advokati Valjeva smatraju da Vlada Srbije i Ministarstvo pravede teba odmah da povuku iz javne rasprave nacrt izmena i dopuna Zakona o parničnom postupku (ZPP), i to u celosti.

 

Ukoliko Vlada i Ministarstvo to ne učine najkasnije do 1. juna, advokati Valjeva će se pridružiti inicijativi da se obustvi rad do povlačenja spornog Nacrta Zakona, poručili su.

 

Kako se navodi u saopštenju, zbor advokata Valjeva, raspravljajući o objavljenom tekstu Nacrta izmena i dopuna ZPP-a, koji je stavljen na javnu raspravu od 18. maja do 14. juna, izražava nezadovoljstvo načinom na koji Vlada Srbije pokušava da izmeni osnovni sistemski zakon na način suprotan ustavnim rešenjima i intersu građana, jer su predviđenim rešenjima u Nacrtu krše elementarna prava građanskog postupka i načela parničnog postupka, čime su ugroženi interesi pre svega svih građana Srbije, ali i advokature kao samostalne službe.

Aktuelno

Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 12 sati 29 minuta

U Valjevu raste broj novozaraženih od koronavirusa

U Valjevu raste broj novozaraženih od koronavirusa. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u poslednja tri dana zabeleženo je 17 novpozitivnih. Danas je u Valjevu evidentirano sedmoro...  · 4 komentara

Dim u Osladiću (foto: print skrin)
Na poligonu u selu Osladić 28.07.2021

Uništavanje ostataka eksplozivnih materijala (video)

Ovog prepodneva je u redakciju Kolubarske.rs stigao snimak, kako reče naš čitalac, "nekih dešavanja na Krušikovom poligonu u selu Osladić". Saznajemo reč je o uništavanju ostataka eksplozivnih...