Registracija Prijava preko FB
Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
27.05.2021, 11:18

Odmah povući iz javne rasprave nacrt izmena zakona o parničnom postupku

č: | fb:

Advokati Valjeva smatraju da Vlada Srbije i Ministarstvo pravede teba odmah da povuku iz javne rasprave nacrt izmena i dopuna Zakona o parničnom postupku (ZPP), i to u celosti.

 

Ukoliko Vlada i Ministarstvo to ne učine najkasnije do 1. juna, advokati Valjeva će se pridružiti inicijativi da se obustvi rad do povlačenja spornog Nacrta Zakona, poručili su.

 

Kako se navodi u saopštenju, zbor advokata Valjeva, raspravljajući o objavljenom tekstu Nacrta izmena i dopuna ZPP-a, koji je stavljen na javnu raspravu od 18. maja do 14. juna, izražava nezadovoljstvo načinom na koji Vlada Srbije pokušava da izmeni osnovni sistemski zakon na način suprotan ustavnim rešenjima i intersu građana, jer su predviđenim rešenjima u Nacrtu krše elementarna prava građanskog postupka i načela parničnog postupka, čime su ugroženi interesi pre svega svih građana Srbije, ali i advokature kao samostalne službe.

Aktuelno

Skulptura francuskog umetnika  (foto: Bogoljub Arsenijević Maki)
Kultura Pre 10 sati 5 minuta

U "Trnavcu" izložba skulptura "Homo Tribalicus"

U galeriji Internacionalnog umetničkog studija "Radovan Trnavac Mića" večeras u 19 časova biće otvorena izložba skulptura francuskog umetnika Nikole Buvea pod nazivom "Homo Tribalicus".

Dragan Todorović (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 12 sati 37 minuta

Pozdrav iz JNA

Mora da ste viđali, kod dalje, bliže, familije, ili bar na filmu, fotografije mladića sa titovkama i petokrakom, koje su bile u srcu, ili grbu SFRJ, ispod kojih je pisalo "Pozdrav iz JNA". Tako su...  · 1 komentar