Stranka slobode i pravde (foto: Đorđe Đoković)
Stranka slobode i pravde (foto: Đorđe Đoković)
27.05.2021, 07:29

Pravobranilac da pokrene postupak radi utvrđivanja ništavosti ugovora o poklonu gradskog zemljišta

č: | fb:

Stranka slobode i pravde je Zajedničkom pravobranilaštvu Grada Valjeva i Opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina dostavila nesporne dokaze da je na katastarskoj parceli broj 14155 Ko Valjevo umesto dosadašnjeg vlasnika Grad Valjevo upisana Republika Srbija – Direkcija za imovinu Republike Srbije.

 

„Ističemo da je zakonska obaveza gradskog pravobranioca da ispita kako je došlo do prenosa svojine na navedenoj parceli i ukoliko ustanovi da ceo postupak nije sproveden po zakonu, bez odlaganja, pokrene postupak pred nadležnim sudom radi utvrđenja ništavosti ugovora o prenosu prava svojine. Naglašavamo da nam nije cilj da utičemo na rad nadležnih organa već da istaknemo da je hitnost u postupanju u ovom postupku od krucijalnog značaja za interese grada Valjeva", navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

 

Građanima Valjeva poručuju da ne smemo više okretati glavu od onoga što nam je svima poznato – gradom nam upravljaju obični poslušnici, koji su spremni na sve samo da bi se dodovorili gazdama, bahato uništavajući sve ono što su generacije pre nas sticale i čuvale. "Divčibare su već uništili, danas su na redu Popučke, sutra će to biti park Pećina i Gradac, i tako redom dok kamen na kamenu ne ostane!", kažu u SSP.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 2 sati 34 minuta

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...

Škola za trudnice i roditeljstvo (foto: Branko Petrović)
Obeležena Nacionalna nedelja promocije dojenja Pre 24 minuta

Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i prevenciju bolesti

Tematskom radionicom Škole za trudnice i roditeljstvo, posvećene dojenju, Dom zdravlja Valjevo je obeležio Nacionalnu nedelju promocije dojenja. "Dojenje je ulaganje u zdrav život deteta i...