Registracija Prijava preko FB
Stranka slobode i pravde (foto: Đorđe Đoković)
Stranka slobode i pravde (foto: Đorđe Đoković)
27.05.2021, 07:29

Pravobranilac da pokrene postupak radi utvrđivanja ništavosti ugovora o poklonu gradskog zemljišta

č: | fb:

Stranka slobode i pravde je Zajedničkom pravobranilaštvu Grada Valjeva i Opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina dostavila nesporne dokaze da je na katastarskoj parceli broj 14155 Ko Valjevo umesto dosadašnjeg vlasnika Grad Valjevo upisana Republika Srbija – Direkcija za imovinu Republike Srbije.

 

„Ističemo da je zakonska obaveza gradskog pravobranioca da ispita kako je došlo do prenosa svojine na navedenoj parceli i ukoliko ustanovi da ceo postupak nije sproveden po zakonu, bez odlaganja, pokrene postupak pred nadležnim sudom radi utvrđenja ništavosti ugovora o prenosu prava svojine. Naglašavamo da nam nije cilj da utičemo na rad nadležnih organa već da istaknemo da je hitnost u postupanju u ovom postupku od krucijalnog značaja za interese grada Valjeva", navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

 

Građanima Valjeva poručuju da ne smemo više okretati glavu od onoga što nam je svima poznato – gradom nam upravljaju obični poslušnici, koji su spremni na sve samo da bi se dodovorili gazdama, bahato uništavajući sve ono što su generacije pre nas sticale i čuvale. "Divčibare su već uništili, danas su na redu Popučke, sutra će to biti park Pećina i Gradac, i tako redom dok kamen na kamenu ne ostane!", kažu u SSP.

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 7 sati 38 minuta

U Valjevu 150 novozaraženih

U Valjevu je još 150 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 272. Hospitalizovano je 154 kovid pacijenata. Testirano je u Kolubarskom okrugu 362, u Kovid ambulanti Doma zdravlja 211.

Razgovori pod lipom (foto: Đorđe Đoković)
Afere bez epologa Pre 1 dan 12 sati

Srbiji treba rumunski scenario!

Brojne afere, koje već godinama potresaju Srbiju, doživeće svoj epilog onda kada Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka odu sa vlasti, i kada se usposatvi vladavina prava. Srbiji treba rumunski...  · 13 komentara