Registracija Prijava preko FB
Odbornici (foto: Đorđe Đoković)
Odbornici (foto: Đorđe Đoković)
28.05.2021, 06:58

Predlog odbornika SPS-JS: Vučić počasni građanin Valjeva

č: | fb:

Odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada, predložila je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić bude proglašen za počasnog građaninina Valjeva i to na prvoj narednoj sednici lokalnog parlamenta.

 

U obraloženju predloga navode da je "Aleksandar Vučić čovek koji voli svoju zemlju, poznaje svako mesto u Srbiji, jer želi da se svaki Okrug razvija i da svi naši građani lepo žive".  

 

"On je ljudima vratio veru u pravdu i poštenje. Pokazao je da nije uzalud biti radan i vredan već da se rad, trud i znanje uvek isplati. Poštovanje zakona mu je uvek na prvom mestu, a interes naroda iznad svega. Naučio nas je da u životu nema nedostižnih ciljeva ako marljivo i vredno radiš i ako veruješ u svoj rad. Snove o boljoj budućnosti, pretvorio je u realnost. Vratio je međunarodni ugled Srbiji i danas je naša zemlja poštovana svugde u svetu. Zahvaljujući njemu, gradimo poverenje i saradnju sa svima, a sukobe i ratove ostavljamo drugima. Brinemo o Srbima ma gde oni živeli. Najviše je doprineo da zaštitimo naše nacionalne i državne interese. Doneo je mir i sigurnost Srbima na našoj svetoj zemlji na Kosovu i Metohiji. Srbija nije više, kako on voli da kaže, ‘vreća za udaranje’ već kredibilan i ravnopravan partner svima u svetu. Njemu je važno da napredujemo u zdravstvu, ekonomiji, privredi, obrazovanju, kulturi, sportu i svim drugim oblastima kako bi Srbija bila moćna i snažna. Svet u neverici gleda i odaje mu priznanje na uspešnoj nabavci vakcina koje znače povratak u normalan život za naše ljude. Bolja budućnost za našu decu je njegov osnovni moto i pokretačka snaga", navodi se u obrazloženju predloga.

 

Vučić zaslužuje da bude počasni građanin i zbog toga što je hrabro najavio da želi da menja Srbiju na bolje kad je predstavljao Program "SRBIJA 2020-2025".

 

Naš predsednik Aleksandar Vučić status počasnog građanina treba da dobije i zbog toga što nije zaboravio da razvija Valjevo i čitav Kolubarski okrug, navode socijalisti i JS.

 

"Brze saobraćajnice koje nas približavaju Beogradu, dolazak investitora koji će zaposliti našu omladinu, unapređenje turističkih potencijala Divčibara, gasifikacija koja će trajno rešiti problem zagađenog vazduha u Valjevu su samo neki od projekata koji našem gradu vraćaju dostojanstvo, a Valjevkama i Valjevcima priliku da grade bolju budućnost. Znajući Aleksandra Vučića, uvereni smo da se on neće zaustaviti na ovim razvojnim projektima za naš grad tako da dok je on na čelu Države i Valjevo i Srbija su u sigurnim rukama", smatraju predlagači.

 

Na kraju svog predloga da Aleksandar Vučić bude proglašen za počasnog građanina Valjeva, odborici SPS-JS podsećaju na njegov citat, koji ponajbolje odslikava o kakvom se čoveku zapravo radi i koji treba da posluži svima nama u borbi za bolje sutra: "Samo vrednim i marljivim radom, sposobnošću i znanjem se kupuje budućnost!".

 

Odbornici SPS-JS predlog koji su dostavili juče Skupštini grada završili su uz poklič: Živeo Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije! Živelo Valjevo! Živela Srbija!

 

Odgovarajući na pitanje novinara kako će ovaj predlog upućen Skupštini grada protumačiti građani Valjevu s obzirom na to da su odbornici SPS i Jedinstvene Srbije opizicija u lokalnom parlamentu, odbornik JS Dragan Popović kaže su oni opozicija gradskoj, ali ne i republičkoj vlasti. Dodaje da podržavaju i uvek će podržati, i sa "obe ruke glasati", sve ovo što radi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, a što je u interesu građana Srbije i Valjeva.

Aktuelno

Grad (foto: Đorđe Đoković)
Razgovor sa dr Snežanom Marjanović Pre 8 sati 4 minuta

Sve više pacijenata sa post kovid sindromom

Poslednjih godinu i po dana specifičnost rada psihijatrijske službe ogleda se i u povećanom broju pacijenata sa post kovid sindromom. "Mladi ljudi su teže podneli izolacuiju i neizvesnost, dok su...  · 1 komentar

Bazen SC Mionica u Sankoviću (foto: www.mionica.rs)
Odlukom predsednika Opštine Pre 1 dan 6 sati

Besplatan ulaz na bazen za mioničke penzionere

Besplatan ulaz, uz penzionersku karticu, na bazene Sportskog centra Mionica imaće 2.730 mioničkih penzionera. Predsednik opštine Boban Janković kaže da je jedno od obećanja mioničke vlasti bilo...  · 2 komentara

Trg Živojina Mišića  (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 dan 4 sati

U Valjevu dvoje, u Ubu četvoro novozaraženih

U Valjevu je evidentirano dvoje novopozitivnih, u Ubu još četvoro, dok u ostalim opštinama Kolubarskog okruga nije bilo novozaraženih. Hospitalizovano je tri kovid pacijenata. Testirano je 90 na...  · 2 komentara

Nagrađeni učenici. profesori i psiholog (foto: Đorđe Đoković)
Na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova Pre 1 dan 8 sati

Valjevski gimnazijalci osvojili devet nagrada

Učenici Valjevske gimnazije ostvarili su izuzetne rezultate na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova talentovanih učenika. Od 13 gimnazijalaca, koji su se plasirali na Republičko...  · 3 komentara