Registracija Prijava preko FB
Nebojša Tadić (foto: Kolubarske.rs)
Nebojša Tadić (foto: Kolubarske.rs)
31.05.2021, 11:40

Tadić: Ako nas vrednuju na pravi način i valjevski SPAS će se utopiti u SNS

č: | fb:

Utapanje valjevskog odbora SPAS-a u Srpsku naprednu stranku zavisiće od dogovora u Beogradu, ali i od saglasnosti oko strateških ideja u vezi razvoja Valjeva, saopštio je na konferenciji za novinare poverenik SPAS-a za Valjevo Nebojša Tadić.

 

On je naglasio da Valjevo ne može ići ispred dogovora SPAS-a i SNS-a, te da očekuje, nakon potvrđivanja dogovora u Beogradu, zvaničan predlog valjevskih naprednjaka o tome kako oni vide da treba da izgleda taj sporazum i dogovor u Valjevu.

 

"Zbog velikog broja članova, simpatozera, glasača i prijatelja koje smo za godinu dana stekli ovde, insistiraću pre svega na pitanjima programa, plana delovanja i ideologije. Odnosno moramo se usaglasiti oko strateških ideja. Osnovno pitanje je da li ćemo vaskrsuti Valjevo sa svojim izvornim karakterom i kao jedan od najvažnijih srpskih gradova, sa njegovom viševekovnom i slavnom istorijom, ili ćemo nastaviti sa politikom na silu, nametnutom Valjevu od 1944. godine", rekao je Tadić.

 

Dodao je da je a, što je bio slučaj u Beogradu? Poručuje da će se boriti protiv stihijskog utapanja bez razgovora o suštinskim pitanjima.

 

"SPAS u Valjevu nije fiktivna organizacija već skup velikog broja zabrinutih porodica koje na politiku ne gledaju kao na estradu, egzibiciju ili Biro za zapošljavanje. Protiviću se svakom pokušaju da se razgovori i eventualni dogovor svedu na to da nas nekolicina iz odbora SPAS-a u Valjevu budemo namireni nekim funkcijama", rekao je Tadić i podsetio da valjevski SPAS još od izbora podržava gradonačelnika Valjeva i većinu koju ima SNS. "Tako će ostati i na dalje bez obzira da li će biti dogovora ili ne oko utapanja SPAS-a u SNS u Valjevu", naglasio je.

 

Uputan da li je do sada bilo razgovora sa valjevskim naprednjacima u vezi "usaglašavanja oko strteških ideja oko razvoja Valjeva", Tadić odgovara potvrdno. "Imali smo jedan sastanak, na kome su bili koordinator iz Beograda Vladan Sekulić, poverenik valjevskih naprednjaka Jelena Nikolić Lekić i šef odborničke grupe SNS u Skuptini grada Radoica Rstić. Razgovarali smo u prijateljskoj atmosferi o ciljevima, ali je sastanak završen bez konkretnog odgovora ili zaključka", kazao je Nebojša Tadić.

 

Nebojša Tadić

Nebojša Tadić (Foto: Kolubarske.rs)

Na pitanje Kolubarskih.rs da li je odlukom o utapanju SPAS-a u SNS izigrana izborna volja preko 1200 glasača koliko ih je na prošlogodišnjim izborima glasalo za Šapićevu stranku, a ne za SNS, koja je takođe bila učesnik izbora, Tadić kaže da se "ne bi sada određivao po tom pitanju" i dodaje da će "volja biti sprovedena ako se na pravi način dogovore sa Srpskom naprednom strankom".

 

Pitali smo i koliko članova SPAS-a će se utopiti u SNS ili sa koliko članova će valjevski naprednjaci biti pojačani? "Pa, imamo dva odbornika, 16 ljudi je bilo na odborničkoj listi i imamo negde oko 200 članova. Mi tek treba da razgovaramo sa većinom članova, pa ćemo da vidimo, nije još vreme da se izjašnjavamo. Osluškujemo", rekao je Tadić.

 

Poverenik SPAS-a za Valjevo Nebojša Tadić je odbornik u Skupšini grada, otuda smo ga pitali kako komentariše predlog odborničke grupe SPS-JS da predsednik Srbije Aleksandar Vučić bude proglašen za počasnog građanina Valjeva i da li će podržati taj predlog?

 

"Nepotrebno je da Aleksandar Vučić bude počasni građanin Valjeva, nije on Tito, on je demokratski predsednik, jedan normalan čovek, on razvija demokratiju u Srbji, šta će to njemu. Mislim da ni on ne bi prihvatio to zvanje", odgovorio je Tadić. A što se tiče glasanja, "naknadno će odlučiti da li će podržati ili ne predlog da Aleksandar Vučić bude počasni građanin Valjeva".

 

"Što se socijalista tiče, to su maheri politike i ja njima ne verujem ništa. Nemam komentar u tom smislu, ne znam šta žele da postignu tim predlogom. Oni su se dokazali svih ovih godina i njihovu politiku smatram bezvrednom", kazao je odbornik SPAS-a Nebojša Tadić.

 

Na konferencji za novinare Nebojša Tadić se zahvalio predesedniku Srbije Aleksandru Vučiću što mu je "Valjevo na prvom mestu" i što je pomogao da nemački investitor dođe u naš grad.

 

Aktuelno

Radovi na vrelovodu u Železničkoj (foto: Kolubarske.rs)
Priključak za velike zagađivače Pre 1 sati 51 minuta

U toku radovi na vrelovodu u Železničkoj ulici

U toku je izgradnja primarnog priključnog vrelovoda "Železnička", sa ugradnjom toplotnih podstanica za priključenje objekata Zavoda za javno zdravlje, Nacionalne službe za zapošljavanje i...  · 5 komentara

Kovid ambulanta (foto: Đorđe Đoković)
Podci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 dan

U Valjevu još 143 osobe zaražene

Od posledica koronavirusa u Mionici je preminula još jedna osoba. U Valjevu su još 143 osobe zaražene koronavirusom, hospitalizovano je 163 kovid pacijenata. Testirano je 326 na teritoriji...  · 4 komentara