Nebojša Tadić (foto: Kolubarske.rs)
Nebojša Tadić (foto: Kolubarske.rs)
31.05.2021, 11:40

Tadić: Ako nas vrednuju na pravi način i valjevski SPAS će se utopiti u SNS

č: | fb:

Utapanje valjevskog odbora SPAS-a u Srpsku naprednu stranku zavisiće od dogovora u Beogradu, ali i od saglasnosti oko strateških ideja u vezi razvoja Valjeva, saopštio je na konferenciji za novinare poverenik SPAS-a za Valjevo Nebojša Tadić.

 

On je naglasio da Valjevo ne može ići ispred dogovora SPAS-a i SNS-a, te da očekuje, nakon potvrđivanja dogovora u Beogradu, zvaničan predlog valjevskih naprednjaka o tome kako oni vide da treba da izgleda taj sporazum i dogovor u Valjevu.

 

"Zbog velikog broja članova, simpatozera, glasača i prijatelja koje smo za godinu dana stekli ovde, insistiraću pre svega na pitanjima programa, plana delovanja i ideologije. Odnosno moramo se usaglasiti oko strateških ideja. Osnovno pitanje je da li ćemo vaskrsuti Valjevo sa svojim izvornim karakterom i kao jedan od najvažnijih srpskih gradova, sa njegovom viševekovnom i slavnom istorijom, ili ćemo nastaviti sa politikom na silu, nametnutom Valjevu od 1944. godine", rekao je Tadić.

 

Dodao je da je a, što je bio slučaj u Beogradu? Poručuje da će se boriti protiv stihijskog utapanja bez razgovora o suštinskim pitanjima.

 

"SPAS u Valjevu nije fiktivna organizacija već skup velikog broja zabrinutih porodica koje na politiku ne gledaju kao na estradu, egzibiciju ili Biro za zapošljavanje. Protiviću se svakom pokušaju da se razgovori i eventualni dogovor svedu na to da nas nekolicina iz odbora SPAS-a u Valjevu budemo namireni nekim funkcijama", rekao je Tadić i podsetio da valjevski SPAS još od izbora podržava gradonačelnika Valjeva i većinu koju ima SNS. "Tako će ostati i na dalje bez obzira da li će biti dogovora ili ne oko utapanja SPAS-a u SNS u Valjevu", naglasio je.

 

Uputan da li je do sada bilo razgovora sa valjevskim naprednjacima u vezi "usaglašavanja oko strteških ideja oko razvoja Valjeva", Tadić odgovara potvrdno. "Imali smo jedan sastanak, na kome su bili koordinator iz Beograda Vladan Sekulić, poverenik valjevskih naprednjaka Jelena Nikolić Lekić i šef odborničke grupe SNS u Skuptini grada Radoica Rstić. Razgovarali smo u prijateljskoj atmosferi o ciljevima, ali je sastanak završen bez konkretnog odgovora ili zaključka", kazao je Nebojša Tadić.

 

Nebojša Tadić

Nebojša Tadić (Foto: Kolubarske.rs)

Na pitanje Kolubarskih.rs da li je odlukom o utapanju SPAS-a u SNS izigrana izborna volja preko 1200 glasača koliko ih je na prošlogodišnjim izborima glasalo za Šapićevu stranku, a ne za SNS, koja je takođe bila učesnik izbora, Tadić kaže da se "ne bi sada određivao po tom pitanju" i dodaje da će "volja biti sprovedena ako se na pravi način dogovore sa Srpskom naprednom strankom".

 

Pitali smo i koliko članova SPAS-a će se utopiti u SNS ili sa koliko članova će valjevski naprednjaci biti pojačani? "Pa, imamo dva odbornika, 16 ljudi je bilo na odborničkoj listi i imamo negde oko 200 članova. Mi tek treba da razgovaramo sa većinom članova, pa ćemo da vidimo, nije još vreme da se izjašnjavamo. Osluškujemo", rekao je Tadić.

 

Poverenik SPAS-a za Valjevo Nebojša Tadić je odbornik u Skupšini grada, otuda smo ga pitali kako komentariše predlog odborničke grupe SPS-JS da predsednik Srbije Aleksandar Vučić bude proglašen za počasnog građanina Valjeva i da li će podržati taj predlog?

 

"Nepotrebno je da Aleksandar Vučić bude počasni građanin Valjeva, nije on Tito, on je demokratski predsednik, jedan normalan čovek, on razvija demokratiju u Srbji, šta će to njemu. Mislim da ni on ne bi prihvatio to zvanje", odgovorio je Tadić. A što se tiče glasanja, "naknadno će odlučiti da li će podržati ili ne predlog da Aleksandar Vučić bude počasni građanin Valjeva".

 

"Što se socijalista tiče, to su maheri politike i ja njima ne verujem ništa. Nemam komentar u tom smislu, ne znam šta žele da postignu tim predlogom. Oni su se dokazali svih ovih godina i njihovu politiku smatram bezvrednom", kazao je odbornik SPAS-a Nebojša Tadić.

 

Na konferencji za novinare Nebojša Tadić se zahvalio predesedniku Srbije Aleksandru Vučiću što mu je "Valjevo na prvom mestu" i što je pomogao da nemački investitor dođe u naš grad.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 38 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 1 dan

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 7 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...