Đorđe Milanović (foto: Đorđe Đoković)
Đorđe Milanović (foto: Đorđe Đoković)
03.06.2021, 06:42

Milanović podneo ostavku na mesto prvog čoveka valjevskih socijalista

č: | fb:

Vršilac dužnosti predsednika Gradskog odbora SPS Đorđe Milanović podneo je ostavku na tu stranačku funkciju. U kratkoj izjavi za Kolubarske.rs Milanović je rekao da "želi da napravi pauzu u svom političkom životu" i dodao da ne napušta Socijalističku partiju Srbije.

 

Pored odluke da se povuče sa čelnog mesta valjevskih socijalista, Milanović je odlučio i da napusti službu u Gradskoj upravi.

 

Đorđe Milanović je bio kandidat za gradonačelnika Valjeva i nosilac izborne liste SPS-JS na lokalnim izborima 2020. godine. Osvojili su 16 odborničkih mandata ili blizu 10.000 glasova birača u Valjevu. Za razliku od Republike gde vladaju naprednjaci i socijalisti u Valjevu takve koalicije nema jer naprednjaci nisu pristali na zahtev socijalista da njihov čovek bude zamenik gradonačelnika, tako da je SPS ostao u opoziciji.

 

Odluku o pauzi u političkom životu, Milanović je objavio na svom Fejsbuk profilu gde je napisao da je to, da bi se okrenuo svom životu, jedina ispravna odluka.

 

On se zahvalio svima na podršci i naveo da je imao san, koji nisu uspeli da ostvare. "Želeo sam da saslušamo valjevske privrednike i da ih podržimo, da ojačamo našu privredu, da imamo novu halu, zatvoren bazen, moderan stadion, uređene seoske centre... Želeo sam završen Gerontološko centar, zgradu Napreda i Doma vojske... Mnogo toga...", napisao je između ostalog Milanović, a svoju objavu je završio rečenicom: "Nikoga nisam izdao ni prodao! Da li su mene... Nije bitno!".

 

Nakon loklanih izbora, na kojima je Đorđe Milanović izgubio od Lazara Gojkovića kandidata SNS za gradonačelnika Valjeva, dugo se spekulisalo da su "viđeniji i uticajni socijalsiti uradili sve da Milanović izgubi u trci za gradonačelnika", te da im je "više bilo stalo do toga da naprednjaci ostanu na vlasti, da se ne kvare odnosi, nego da pobedi njihov kandidat". U vreme predizborne kampanje bio je upadljiv izostanak javne podrške "starih" socijalista, pa i Đorđa Milićevića, tada prvog čoveka valjevskog SPS-a, Milanovićevoj kandidaturi. Upadljivo je bilo i to da je Milanović kampanju "gurao" uz pomoć mladih kolega.

Konferencija za novinare (jun 2020.)

Konferencija za novinare (jun 2020.) (Foto: Đorđe Đoković)

Konferencija za novinare (maj 2020.)

Konferencija za novinare (maj 2020.) (Foto: Đorđe Đoković)

Ozbiljnija podrška vrha SPS-a došla je sedam dana pred izbore kada je u Valjevu održana predizborna konvencija na kojoj su bili i lideri SPS i JS, Ivica Dačić i Dragan Marković Palma.

Predizborna konvencija SPS i JS (12. jun 2020.)

Predizborna konvencija SPS i JS (12. jun 2020.) (Foto: Đorđe Đoković)

 

Đorđe Milanović je bio zamenik predsednika GrO SPS sve do kraja februara ove godine kada je postavljen na mesto v.d. predsednika valjevskog odbora socijalista umesto Đorđa Milićevića koji je na toj funkciji bio od 2002. godine.

 

Nakon izbornog poraza i odlaska SPS u opoziciju, Đorđe Milanović se u oktobru 2020. godine, i pored toga što mu četvorogodišnji mandat nije istekao, povukao sa funkcije direktora JKP "Vodovod".

 

Milanović je do 2016. godine bio direktor JKP Vidrak, a potom v.d. direktora JKP Vodovod sve do 2017. godine kada je preko konkursa izabran za direktora i bio je među retkim direktorima valjevskih javnih preduzeća koji nije bio u statusu vršioca dužnosti.

 

Pre direktorskog mesta u JKP Vidrak, Milanović je bio zaposlen kao komunalni inspektor u Odeljenju za komunalne i inspekcijske poslove Gradske uprave Valjevo. Na to radno mesto se vratio prošle godine nakon što je, kako su tada govorili "moralno i časno", napustio direktorsku fotelju u Vodovodu.

 

Kako je objavio na svom fejsbuk profilu, Đorđe Milanović je juče podneo zahtev za raskid radnog odnosa u Odeljenju za komunalne i inspekcijske poslove Gradske uprave Valjevo.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 4 sati 34 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 23 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.