Registracija Prijava preko FB
Protest advokata (foto: Đorđe Đoković)
Protest advokata (foto: Đorđe Đoković)
11.06.2021, 09:37

Nekoliko advokata vređalo novinara Kolubarskih.rs

č: | fb:

Predsednik Odbora advokata Valjeva Mladen Nikić odbio je da se obrati novinarima na jučerašnjem protestnom skupu valjevskih advokata koji traže da se Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku povuče iz procedure.

 

Nakon završenog obraćanja mladih advokata na protestnom skupu, novinari su zamolili Nikića za izjavu što je on prihvatio, međutim tražio je da se udalji grupa građana, koja je došla da podrži advokate u njihovom protestu. On je zahtevao da se "pomere građani sa transparentima, da ne budu u kadru", što su građani odbili, uz pitanje "zbog čega treba da se pomere"? Isto pitanje su postavile i Kolubarske.rs, a Nikić je odgovorio: "Sad vam neću dati izjavu", okrenuo se i otišao, a novinari ostali u čudu.

Mladen Nikić

Mladen Nikić (Foto: Đorđe Đoković)

Nakon kratkih konsultacija sa svojim kolegama Nikić se predomislio, ali je tražio da se udaljimo od građana sa transparentima, što smo i učinili. Kolubarske.rs su pitale "zbog čega terate građane kada ste ih Vi pozvali da dođu na skup, da vam pruže podršku? Oni su došli, pružili podršku, a Vi ih sada terate"?

 

"Vama neću da odgovaram na pitanja. Svi imaju pravo da pitaju samo Vi nemate. Ne vidim Vas, ne postojite!", rekao je Nikić. Koleginica je reagovala rekavši: "Nemojte tako, mi ćemo se solidarisati sa koleginicom".

 

"Onda se solidarišite i kada iznosi neistine, sve je neistina što je napisala o nama", rekao je Nikić. Na moje pitanje šta je neistina i zašto, ako sam, kako tvrdi, pisala neistine, nisu poslali demanti koji bih objavila, Nikić nije odgovorio. Ali jeste advokat Jana Aćimović Planojević koja je sa udaljenosti od nekoliko metara dobacila da će ona napisati demanti uz pitanje "kako Vas nije sramota da pišete neistine". Potom je usledio verbalni napad u glas četvoročlane porodice Aćimović koja me je optužila da pišem neistine, da sam nula od novinara, da me pozdravio Vučićević i Informer, da sam persona non grata, da sam neobjektivna, da branim člana Upravnog odbora AKS jer smo u familijarnim odnosima...

 

Posebno su burno reagovali kad sam, nakon što su izgovorili nekoliko uvreda o tome kakav sam novinar i kako pišem, rekla: "Ne borite se vi za građane i protiv lošeg zakona, ovo je pokušaj da Aćimovići preuzmu Advokatsku komoru Šabac".

 

"Šta si rekla", zgranuto je upitala Jana Aćimović i zapretila da će zbog toga da me tuži. Odgovorila sam da mislim da je to u pitanju, da Aćimovići pokušavaju da preuzmu Advokatsku komoru Šabac.

 

Aćimovićima nije bilo dovoljno ni to što sam u nameri da prekinem mučnu situaciju otišla, nego su nastavili sa glasnim uvredama i nakon što sam okrenula leđa.

 

Tonski snimak ovog događaja traje 9.14 minuta!

 

Zašto napad i vređanje?

 

Kolubarske.rs su prethodnih dana pratile zvanična dešavanja u vezi primedbi Odbora valjevskih advokata na Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku. Objavili smo dva saopštenja u celini, (27. maj i 4. jun), pozvani smo i objavili izveštaj sa konferencije za novinare na kojoj je novinare i građane predsednik Odbora Mladen Nikić pozvao na protestni skup advokata koji smo i ispratili. Objavili smo i saopštenje UO AK Srbije, saopštenje za javnost člana UO AKS, kao i najavu protestnog skupa Odbora advokata Valjeva.

 

Ni u jednom od tih tekstova nije pomenuto troje advokata iz porodice Aćimović, niti četvrti član te porodice, koji nije advokat, a koji su me vređali.

Aktuelno

Grad (foto: Đorđe Đoković)
Razgovor sa dr Snežanom Marjanović Pre 7 sati 45 minuta

Sve više pacijenata sa post kovid sindromom

Poslednjih godinu i po dana specifičnost rada psihijatrijske službe ogleda se i u povećanom broju pacijenata sa post kovid sindromom. "Mladi ljudi su teže podneli izolacuiju i neizvesnost, dok su...  · 1 komentar

Bazen SC Mionica u Sankoviću (foto: www.mionica.rs)
Odlukom predsednika Opštine Pre 1 dan 6 sati

Besplatan ulaz na bazen za mioničke penzionere

Besplatan ulaz, uz penzionersku karticu, na bazene Sportskog centra Mionica imaće 2.730 mioničkih penzionera. Predsednik opštine Boban Janković kaže da je jedno od obećanja mioničke vlasti bilo...  · 2 komentara

Trg Živojina Mišića  (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 1 dan 3 sati

U Valjevu dvoje, u Ubu četvoro novozaraženih

U Valjevu je evidentirano dvoje novopozitivnih, u Ubu još četvoro, dok u ostalim opštinama Kolubarskog okruga nije bilo novozaraženih. Hospitalizovano je tri kovid pacijenata. Testirano je 90 na...  · 2 komentara

Nagrađeni učenici. profesori i psiholog (foto: Đorđe Đoković)
Na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova Pre 1 dan 8 sati

Valjevski gimnazijalci osvojili devet nagrada

Učenici Valjevske gimnazije ostvarili su izuzetne rezultate na Republičkoj smotri naučno-istraživačkih radova talentovanih učenika. Od 13 gimnazijalaca, koji su se plasirali na Republičko...  · 3 komentara