Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
14.06.2021, 09:20

Ministarstvo: Niko nema pravo da ometa rad novinara

č: | fb:

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da niko nema pravo da ometa rad novinara, a da bi oni koji smatraju da je o njima objavljena neistinita, nepotpuna ili netačno preneta informacija, trebalo da koriste zakonom predviđena sredstva, kao što su pravo na odgovor ili pravo na ispravku, a ne da "o tome polemišu sa novinarima slanjem SMS poruka u kojima iznose insinuacije i uvrede".

 

Ministarstvo, povodom slučajeva ometanja novinara tokom obavljanja posla poslednjih nekoliko dana, podseća da se "svim novinarima i medijskim radnicima mora omogućiti da nesmetano rade i obavljaju svoj posao, a da njihova lična bezbednost i profesionalni integritet ne smeju nijednog trenutka biti dovedeni u pitanje".

 

U saopštenju se navodi da se od novinara očekuje da prilikom obavljanja svog posla budu odgovorni pridržavajući se odredaba zakona i Кodeksa novinara Srbije.

 

 

Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 8 sati 4 minuta

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 8 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 18 komentara