Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Kamere (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
14.06.2021, 09:20

Ministarstvo: Niko nema pravo da ometa rad novinara

č: | fb:

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da niko nema pravo da ometa rad novinara, a da bi oni koji smatraju da je o njima objavljena neistinita, nepotpuna ili netačno preneta informacija, trebalo da koriste zakonom predviđena sredstva, kao što su pravo na odgovor ili pravo na ispravku, a ne da "o tome polemišu sa novinarima slanjem SMS poruka u kojima iznose insinuacije i uvrede".

 

Ministarstvo, povodom slučajeva ometanja novinara tokom obavljanja posla poslednjih nekoliko dana, podseća da se "svim novinarima i medijskim radnicima mora omogućiti da nesmetano rade i obavljaju svoj posao, a da njihova lična bezbednost i profesionalni integritet ne smeju nijednog trenutka biti dovedeni u pitanje".

 

U saopštenju se navodi da se od novinara očekuje da prilikom obavljanja svog posla budu odgovorni pridržavajući se odredaba zakona i Кodeksa novinara Srbije.

 

 

Aktuelno

Đaci generacije i vukovci (foto: www.lajkovac.rs)
Na prijemu u Gradskoj kući Pre 4 sati 40 minuta

Nagrađeni lajkovački đaci generacije i "vukovci"

U Gradskoj kući Lajkovac organizovan je prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i "vukovcima". Za izuzetne rezultate u školovanju dobili su laptopove, tablete i knjige. Nekoliko dece...  · 1 komentar