Registracija Prijava preko FB
Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
17.06.2021, 09:41

Marka Tomić gost tribine "Valjevski gimnazijalci"

č: | fb:

Valjevska gimnazija, u okviru programa obeležavanja 150 godina postojanja, i ove godine organizuje online tribine "Valjevski gimnazijalci".

 

U nemogućnosti da se, zbog zdravstveno-bezbednosnih uslova, susreti učenika, profesora i prijatelja Valjevske gimnazije sa svojim najznačajnijim učenicima organizuju uživo, Izvršni odbor jubileja je odlučio da organizuje seriju online tribina.

 

Cilj ovih tribina je da se javnosti predstave najznačajniji živi valjevski gimnazijalci - ličnosti iz sveta nauke, umetnosti, kulturnog i javnog života u Srbiji i svetu.

 

Zoom tribina "Valjevski gimnazijalci" i ovog četvrtka u 19 časova. Gost tribine je dr Marka Tomić, naučni saradnik Vizantološkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU). Razgovor vodi Nataša Kristić, profesor Valjevske gimnazije.

 

Marka Tomić je maturirala u Valjevskoj gimnazij 2001. godine. Osnovne studije na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog Fakulteta Univerziteta u Beogradu završila je 2007. godine.

 

Od 2011. godine radi u Balkanološkom institutu SANU. Doktorske studije na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu završila je 2017. godine odbranivši doktorsku tezu "Idejne osnove tematskog programa živopisa crkve Svetog Dimitrija u Markovom manastiru", mentor prof. dr Miodrag Marković.

 

Od 2020. godine radi kao naučni saradnik u Vizantološkom institutu SANU.  Oblast njenog istraživanja je Srpska srednjovekovna i vizantijska umetnost i u toj oblasti ima više objavljenih stručnih i naučnih radova.

 

Tribina će biti realizovane korišćenjem interaktivne Zoom platforme (zoom.us). 

 

Linkovi za praćenje tribine

Zoom:  https://us02web.zoom.us/j/89302844846?pwd=MWVzWUhROTR3d0owL2FrVUNGd3dXUT09

Youtube (live stream): https://youtu.be/1X4H4pX4mi8

 

Odbor za obeležavanje jubileja poziva sve zainteresovane da se pridruže razgovoru u četvrtak 17.06.2021. u 19 časova.

 

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 4 sati 48 minuta

U Valjevu novozaraženih 240

U Valjevu je 240, u Kolubarskom okrugu 443 novozaraženih. Od 18. do 24. januara registrovan je 141 novooboleo od koronavirusa mlađe populacije. Na teritoriji Kolubarskog okruga testirano je 855, u...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 56 minuta

Vozio sa 2,44 promila alkohola u krvi

Policija na Ubu sinoć je isključila iz saobraćaja tridesetjednogodišnjeg vozača "juga" koji je vozio sa 2,44 promila alkohola u organizmu. Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 30 dana,...

Ivica Dačić  (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 7 minuta

Boj se Danajaca, i kad darove donose...

U našem pregrejanom političkom životu, baš zato što je takav, stalno "ispod radara" ostaje SPS! A ne bi trebalo iz niza razloga. Kod nas u Valjevu makar što je u njemu krupan Đoka, baš naš Đoka...  · 6 komentara