Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
23.06.2021, 11:04

Apel iz vodovoda za racionalnu potrošnju vode

č: | fb:

I pored povećane potrošnje, od 460 do 500 litara u sekundi koliko je iznosila ovog prepodneva, vode u Valjevu ima dovoljno i građani ne bi trebalo da strahuju. Ipak iz Vodovoda apeluju na racionalniju potrošnju vode kako bi se obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača.

 

Kako se navodi u saopštenju iz gradskog Vodovoda, zbog elementarne nepogode koja je pogodila Valjevo i okolinu apelujemo na sve sugrađane da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda i to samo za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične higijene i domaćinstva.

 

"Aktivnosti kao što su punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, pranje vozila, zalivanje zelenih površina, kao i zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće", upozoravaju iz JKP Vodovod.                         

 

Prosečna potrošnja vode u toku godine iznosi oko 320 litara u sekundi, dok se u letnjim periodima dnevna potrošnja u proseku kreće oko 400 litara u sekundi, dok maksimum iznosi preko 550 litara u sekundi. 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 4 sati 3 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...