Registracija Prijava preko FB
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
23.06.2021, 11:04

Apel iz vodovoda za racionalnu potrošnju vode

č: | fb:

I pored povećane potrošnje, od 460 do 500 litara u sekundi koliko je iznosila ovog prepodneva, vode u Valjevu ima dovoljno i građani ne bi trebalo da strahuju. Ipak iz Vodovoda apeluju na racionalniju potrošnju vode kako bi se obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača.

 

Kako se navodi u saopštenju iz gradskog Vodovoda, zbog elementarne nepogode koja je pogodila Valjevo i okolinu apelujemo na sve sugrađane da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda i to samo za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične higijene i domaćinstva.

 

"Aktivnosti kao što su punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, pranje vozila, zalivanje zelenih površina, kao i zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće", upozoravaju iz JKP Vodovod.                         

 

Prosečna potrošnja vode u toku godine iznosi oko 320 litara u sekundi, dok se u letnjim periodima dnevna potrošnja u proseku kreće oko 400 litara u sekundi, dok maksimum iznosi preko 550 litara u sekundi. 

Aktuelno

Abro fest plakat (autor Dušan Arsenić) (foto: )
Od 24-30. septembra Pre 1 dan 3 sati

"Mrešćenje šarana" otvara 16. Abro fest

Šesnaesti po redu Abro fest počinje večeras premijerom predstave Gradskog pozorišta, "Mrešćenje šarana" po tekstu Aleksandra Popovića. Publika će do 30. septembra imati priliku da pogleda četiri...