Registracija Prijava preko FB
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
23.06.2021, 11:04

Apel iz vodovoda za racionalnu potrošnju vode

č: | fb:

I pored povećane potrošnje, od 460 do 500 litara u sekundi koliko je iznosila ovog prepodneva, vode u Valjevu ima dovoljno i građani ne bi trebalo da strahuju. Ipak iz Vodovoda apeluju na racionalniju potrošnju vode kako bi se obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača.

 

Kako se navodi u saopštenju iz gradskog Vodovoda, zbog elementarne nepogode koja je pogodila Valjevo i okolinu apelujemo na sve sugrađane da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda i to samo za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične higijene i domaćinstva.

 

"Aktivnosti kao što su punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, pranje vozila, zalivanje zelenih površina, kao i zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće", upozoravaju iz JKP Vodovod.                         

 

Prosečna potrošnja vode u toku godine iznosi oko 320 litara u sekundi, dok se u letnjim periodima dnevna potrošnja u proseku kreće oko 400 litara u sekundi, dok maksimum iznosi preko 550 litara u sekundi. 

Aktuelno

Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 12 sati 18 minuta

U Valjevu raste broj novozaraženih od koronavirusa

U Valjevu raste broj novozaraženih od koronavirusa. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u poslednja tri dana zabeleženo je 17 novpozitivnih. Danas je u Valjevu evidentirano sedmoro...  · 4 komentara

Dim u Osladiću (foto: print skrin)
Na poligonu u selu Osladić 28.07.2021

Uništavanje ostataka eksplozivnih materijala (video)

Ovog prepodneva je u redakciju Kolubarske.rs stigao snimak, kako reče naš čitalac, "nekih dešavanja na Krušikovom poligonu u selu Osladić". Saznajemo reč je o uništavanju ostataka eksplozivnih...