Registracija Prijava preko FB
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
23.06.2021, 11:04

Apel iz vodovoda za racionalnu potrošnju vode

č: | fb:

I pored povećane potrošnje, od 460 do 500 litara u sekundi koliko je iznosila ovog prepodneva, vode u Valjevu ima dovoljno i građani ne bi trebalo da strahuju. Ipak iz Vodovoda apeluju na racionalniju potrošnju vode kako bi se obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača.

 

Kako se navodi u saopštenju iz gradskog Vodovoda, zbog elementarne nepogode koja je pogodila Valjevo i okolinu apelujemo na sve sugrađane da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda i to samo za piće, pripremanje hrane, kao i održavanje lične higijene i domaćinstva.

 

"Aktivnosti kao što su punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, pranje vozila, zalivanje zelenih površina, kao i zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće", upozoravaju iz JKP Vodovod.                         

 

Prosečna potrošnja vode u toku godine iznosi oko 320 litara u sekundi, dok se u letnjim periodima dnevna potrošnja u proseku kreće oko 400 litara u sekundi, dok maksimum iznosi preko 550 litara u sekundi. 

Aktuelno

Skulptura francuskog umetnika  (foto: Bogoljub Arsenijević Maki)
Kultura Pre 9 sati 58 minuta

U "Trnavcu" izložba skulptura "Homo Tribalicus"

U galeriji Internacionalnog umetničkog studija "Radovan Trnavac Mića" večeras u 19 časova biće otvorena izložba skulptura francuskog umetnika Nikole Buvea pod nazivom "Homo Tribalicus".

Dragan Todorović (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 12 sati 29 minuta

Pozdrav iz JNA

Mora da ste viđali, kod dalje, bliže, familije, ili bar na filmu, fotografije mladića sa titovkama i petokrakom, koje su bile u srcu, ili grbu SFRJ, ispod kojih je pisalo "Pozdrav iz JNA". Tako su...  · 1 komentar