Registracija Prijava preko FB
Lončar u Domu zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Lončar u Domu zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
23.06.2021, 16:59

Zlatibor Lončar: Ovo je veliki dan za građane Valjeva

č: | fb:

Nakon godinu i po dana završeni su radovi na rekonstrukciji valjevskog Doma zdravlja. Vrednost radova, koje je izvelo valjevsko građevinsko preduzeće "Kej", je oko 350 miliona dinara, a sredstva je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.  

 

U pitanju je totalna rekonstrukcija preko 5000 kvadrata objekta Doma zdravlja, koji je izgrađen 1982. godine. Rađena je nova elektro instalacija, vodovodna i kanalizaciona mreža, zamenjena je spoljna i unutrašnja stolarija, sanitarni čvorovi, parterno uređenje...  

Renoviran Dom zdravlja

Renoviran Dom zdravlja (Foto: Đorđe Đoković)

Renoviran Dom zdravlja

Renoviran Dom zdravlja (Foto: Đorđe Đoković)

Parterno uređenje

Parterno uređenje (Foto: Đorđe Đoković)

  

Zlatibor Lončar

Zlatibor Lončar (Foto: Đorđe Đoković)

"Ovo je veliki dan za sve građane Valjeva", izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar nakon obilaska renoviranog objekta Doma zdravlja. Ministar je istakao da valjevskom Domu zdravlja, centralnoj zdravstvenoj ustanovi na primarnom nivou, gravitira oko 100.000 ljudi i da ona, s obzirom na veliku razuđenost područja, služi velikom broju građana.

  

"Obnovom 5.000 kvadratnih metara Doma zdravlja urađen je veliki posao za građane Valjeva. Zadovoljan sam ovim što sam video, a novi nameštaj, vredan pet miliona dinara za koji je novac izdvojilo Ministarstvo zdravlja, očekujemo najkasnije do 29. juna, do kada će biti završene i još neke sitnice, i tada ću ponovo doći u Valjevo. Ogroman posao je urađen na ponos svih, služiće našim građanima da u boljim uslovima sačekaju, budu pregledani i lečeni. Naravno, ovo je i za naše junake, lekare, sestre i spremače, koji će sada u mnogo boljim uslovima moći da rade", rekao je Lončar.

Zlatibor Lončar

Zlatibor Lončar (Foto: Đorđe Đoković)

 

On je dodao da je ispunjeno sve što je obećano, te da će se nakon epidemije vratiti preventivnim pregledima, redovnim kontrolama i svemu onome što, kako je rekao, nije moglo da se radi u kapacitetetu u kom je trebalo da se radi.

 

"Naravno, sve to pod uslovom da se vakcinišemo i da izađemo iz problema zvanog korona i da se pridržavamo mera koje su na snazi", poručio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

 

Direktorka Doma zdravlja dr Branka Antić je rekla da je renoviranje valjevske zdravstvene ustanove značajno i za pacijete i za zaposlene, jer joj je, kao lekaru, važno u kakvim uslovima se radi. Ona se zahvalila državi na pomoći i novcu koji je izdvojen za rekonstrukciju Doma zdravlja kao i za nabavku novog nameštaja.

Renoviran Dom zdravlja

Renoviran Dom zdravlja (Foto: Đorđe Đoković)

Renoviran Dom zdravlja

Renoviran Dom zdravlja (Foto: Đorđe Đoković)

 

Zlatibor Lončar

Zlatibor Lončar (Foto: Đorđe Đokovć)

Rekonstrukcija Doma zdravlja počela je 14. novembra 2019. godine, i prema planu je trebalo da bude okončana za godinu dana, međutim na dinamiku i pomeranje roka za završetak u značajnom meri je uticala i epidemija koronavirusa.

Mobilijar

Mobilijar (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Skulptura francuskog umetnika  (foto: Bogoljub Arsenijević Maki)
Kultura Pre 9 sati 52 minuta

U "Trnavcu" izložba skulptura "Homo Tribalicus"

U galeriji Internacionalnog umetničkog studija "Radovan Trnavac Mića" večeras u 19 časova biće otvorena izložba skulptura francuskog umetnika Nikole Buvea pod nazivom "Homo Tribalicus".

Dragan Todorović (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 12 sati 23 minuta

Pozdrav iz JNA

Mora da ste viđali, kod dalje, bliže, familije, ili bar na filmu, fotografije mladića sa titovkama i petokrakom, koje su bile u srcu, ili grbu SFRJ, ispod kojih je pisalo "Pozdrav iz JNA". Tako su...  · 1 komentar