Zlatibor Lončar (foto: Đorđe Đoković)
Zlatibor Lončar (foto: Đorđe Đoković)
23.06.2021, 13:12

Ministar Lončar najavio smene u Opštoj bolnici Valjevo

č: | fb:

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je danas obišao rekonstruisani objekat Doma zdravlja u Valjevu, je najavio skoru smenu na čelu Opšte bolnice Valjevo. On je naglasio da je zadovoljan sa radom Doma zdravlja za vreme epidemije koronavirusa, dok to ne može da kaže za Opštu bolnicu Valjevo.

 

Ločnar je ljut na rukovodstvo te zdravstvene ustanove zbog toga što još uvek nije otpočela rekonstrukcija bolnice za koju je izdvojen veliki novac građana Srbije, jer, kako je rekao, oni već godinama ne mogu da se dogovore i da odluče kakvu rekonstrukciju žele. Ministar zdravlja je rekao da "nema drugi izbor nego da smeni rukovodstvo Opšte bolnice Valjevo", te da će se to desiti vrlo brzo u pitanju je nekoliko nedelja.

 

"Mi ćemo doći u situaciju da projektantima plaćamo penale zbog kašnjenja, jer u Opštoj bolnici ne mogu da se dogovore da li žele posebnu zgardu, ili da rekonstruišu postojeće koje bi povezali pasarelama ili... Oni ne mogu da se dogovore šta hoće, a čekaju ih spremne pare. Prošle su dve godine, a ništa nije urađeno, i jedino što možemo jeste da dovedemo novo rukovodstvo", rekao je Lončar.

Konferencija za novinare

Konferencija za novinare (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na pitanje Kolubarskih.rs, s obzirom na to da su novim zakonom o zdravstvenoj zaštiti iz 2019. godine ponovno pravno spojeni Opšta bolnica Valjevo i Dom zdravlja u Zdravstveni centar (ZC) Valjevo, da li će biti samo smenjen aktuelni v.d. direktora Opšte bolnice ili će narednih nedelja biti imenovani novi direktori ZC, Bolnice i Doma zdravlja, Lončar objašnjava da će direktor Bolnice biti i direktor Zdravstvenog cetra.

 

"Neće biti dve finansijske, ekonomske, pravne službe, neće biti tri direktora, nego će direktor Zdravstvenog centra obavljati i funkciju direktora bolnice, dok će Dom zdravlja imati svog direktora. Obe zdravstvene ustanove zadržavaju svoju autonomiju, radiće najbolje što mogu, ali će morati da razmenjuju lekare, sestre, radnike i sve što je neophodno kako bi zdravstveni sistem u Valjevu funkcionisao na najbolji mogući način", rekao je ministar Zlatibor Lončar.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 2 sati 10 minuta

Službeni falsifikat!!!

Na zvaničnoj internet prezentaciji grada pod odrednicom Dokumenti/Službeni glasnici u utorak 4. oktobra 2022. oko podneva pojavio se "Službeni glasnik grada Valjeva" broj 12 od 23. septembra...