IS Petnica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
IS Petnica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
25.06.2021, 10:18

Pokrenuta istraga u slučaju IS Petnica

č: | fb:

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu pokrenulo je predistražne radnje o mogućem seksualnom zlostavljanju u Istraživačkoj stanici Petnica.

 

Kako nam je rečeno u Osnovnom tužilaštvu, istraga je pokrenuta nakon pisanja medija o ovoj aferi, jer niko do sada nije podneo prijavu zbog seksualnog uznemiravanja ili nekog sličnog krivičnog dela.

 

Policiji je naloženo da izvrši potrebne provere, prikupi obaveštenja i informacije od potencijalnih žrtava i onih koji mogu biti osumnjičeni u ovom slučaju, i tek nakon toga biće kvalifikovana eventualna krivična dela. Do tada, u interesu istrage, drugi podaci se ne mogu saopštavati.

 

Podsečamo, nedeljnik "Vreme" je obajvio ispvest pet žrtava koje su u periodu od 2003. do 2014. iskusile sekusalno nasilje od istog zlostavljača u Istraživačkoj stanici Petnica. Reč je o prinudi maloletnih i tek punoletnih devojaka na fotografisanje bez odeće.

 

Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 1 sati 32 minuta

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 1 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 13 komentara