IS Petnica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
IS Petnica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
25.06.2021, 10:18

Pokrenuta istraga u slučaju IS Petnica

č: | fb:

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu pokrenulo je predistražne radnje o mogućem seksualnom zlostavljanju u Istraživačkoj stanici Petnica.

 

Kako nam je rečeno u Osnovnom tužilaštvu, istraga je pokrenuta nakon pisanja medija o ovoj aferi, jer niko do sada nije podneo prijavu zbog seksualnog uznemiravanja ili nekog sličnog krivičnog dela.

 

Policiji je naloženo da izvrši potrebne provere, prikupi obaveštenja i informacije od potencijalnih žrtava i onih koji mogu biti osumnjičeni u ovom slučaju, i tek nakon toga biće kvalifikovana eventualna krivična dela. Do tada, u interesu istrage, drugi podaci se ne mogu saopštavati.

 

Podsečamo, nedeljnik "Vreme" je obajvio ispvest pet žrtava koje su u periodu od 2003. do 2014. iskusile sekusalno nasilje od istog zlostavljača u Istraživačkoj stanici Petnica. Reč je o prinudi maloletnih i tek punoletnih devojaka na fotografisanje bez odeće.

 

Aktuelno

Konferencija Lokalni odgovor (foto: Kolubarske.rs)
Uspešna građanska inicijativa Pre 16 sati 8 minuta

Besplatni priključci na Toplanu za građane Valjeva

Grad Valjevo je uvažio građansku inicijativu za omogućavanje besplatnih priključaka na toplovod koju je udruženje Lokalni odgovor pokrenulo u januaru ove godine. "To je dokaz da građani, kada se...

Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 5.12.2023

Đoko, majstore!

U uobičajenoj predizbornoj kampanji, uobičajeno i prljavoj, konačno pikanterija. "Eksplicitni snimak seksa!", na Pinku. I zasad, samo povlačenje Đorđa Miketića iz kampanje...   Pustimo...  · 6 komentara