IS Petnica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
IS Petnica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
25.06.2021, 10:18

Pokrenuta istraga u slučaju IS Petnica

č: | fb:

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu pokrenulo je predistražne radnje o mogućem seksualnom zlostavljanju u Istraživačkoj stanici Petnica.

 

Kako nam je rečeno u Osnovnom tužilaštvu, istraga je pokrenuta nakon pisanja medija o ovoj aferi, jer niko do sada nije podneo prijavu zbog seksualnog uznemiravanja ili nekog sličnog krivičnog dela.

 

Policiji je naloženo da izvrši potrebne provere, prikupi obaveštenja i informacije od potencijalnih žrtava i onih koji mogu biti osumnjičeni u ovom slučaju, i tek nakon toga biće kvalifikovana eventualna krivična dela. Do tada, u interesu istrage, drugi podaci se ne mogu saopštavati.

 

Podsečamo, nedeljnik "Vreme" je obajvio ispvest pet žrtava koje su u periodu od 2003. do 2014. iskusile sekusalno nasilje od istog zlostavljača u Istraživačkoj stanici Petnica. Reč je o prinudi maloletnih i tek punoletnih devojaka na fotografisanje bez odeće.

 

Aktuelno

Đaci generacije i vukovci (foto: www.lajkovac.rs)
Na prijemu u Gradskoj kući Pre 2 sati 51 minuta

Nagrađeni lajkovački đaci generacije i "vukovci"

U Gradskoj kući Lajkovac organizovan je prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i "vukovcima". Za izuzetne rezultate u školovanju dobili su laptopove, tablete i knjige. Nekoliko dece...  · 1 komentar