IS Petnica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
IS Petnica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
26.06.2021, 06:49

Zaštitnik građana kontroliše Ministarstvo prosvete i "Petnicu"

č: | fb:

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, povodom informacija iz medija da je nekoliko bivših polaznica seminara ranije prijavljivalo seksualno zlostavljanje koje je doživelo u Istraživačkoj stanici Petnica, pokrenuo postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove obrazovne ustanove, objavljeno je na zvaničnom sajtu Zaštitnika građana.

 

Zaštitnik građana od resornog ministarstva traži da ga u roku od 15 dana izvesti da li je do sada imalo saznanja o prijavama za seksualno zlostavljanje polaznica seminara u "Petnici" i na koji način je po njima postupalo.

 

Od Istraživačke stanice Petnica Zaštitnik građana traži da ga u istom roku obavesti da li je uprava ove ustanove imala saznanja o slučajevima seksualnog zlostavljanja polaznica od strane istog zaposlenog u Petnici i na koji način je ustanova postupala u svakom od prijavljenih slučajeva.

 

Zaštitnika građana uprava Istraživačke stanice Petnica takođe treba da obavesti da li ova obrazovna ustanova ima formiran Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja i da li se u slučaju saznanja za nasilje u ustanovi primenjuje Pravilnik o Protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, objavljeno je na zvaničnom sajtu Zaštitnika građana.

Aktuelno

Đaci generacije i vukovci (foto: www.lajkovac.rs)
Na prijemu u Gradskoj kući Pre 3 sati 30 minuta

Nagrađeni lajkovački đaci generacije i "vukovci"

U Gradskoj kući Lajkovac organizovan je prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i "vukovcima". Za izuzetne rezultate u školovanju dobili su laptopove, tablete i knjige. Nekoliko dece...  · 1 komentar