IS Petnica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
IS Petnica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
26.06.2021, 06:49

Zaštitnik građana kontroliše Ministarstvo prosvete i "Petnicu"

č: | fb:

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, povodom informacija iz medija da je nekoliko bivših polaznica seminara ranije prijavljivalo seksualno zlostavljanje koje je doživelo u Istraživačkoj stanici Petnica, pokrenuo postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove obrazovne ustanove, objavljeno je na zvaničnom sajtu Zaštitnika građana.

 

Zaštitnik građana od resornog ministarstva traži da ga u roku od 15 dana izvesti da li je do sada imalo saznanja o prijavama za seksualno zlostavljanje polaznica seminara u "Petnici" i na koji način je po njima postupalo.

 

Od Istraživačke stanice Petnica Zaštitnik građana traži da ga u istom roku obavesti da li je uprava ove ustanove imala saznanja o slučajevima seksualnog zlostavljanja polaznica od strane istog zaposlenog u Petnici i na koji način je ustanova postupala u svakom od prijavljenih slučajeva.

 

Zaštitnika građana uprava Istraživačke stanice Petnica takođe treba da obavesti da li ova obrazovna ustanova ima formiran Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja i da li se u slučaju saznanja za nasilje u ustanovi primenjuje Pravilnik o Protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, objavljeno je na zvaničnom sajtu Zaštitnika građana.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 20 sati 4 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 3 komentara