IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
IS Petnica (foto: Đorđe Đoković)
29.06.2021, 11:16

"Žao nam je što nismo ranije prepoznali značaj ovog problema i preduzeli sve mere"

č: | fb:

Žene koje hrabro govore o svojim iskustvima su naše saveznice u borbi za društvo bez nasilja i uznemiravanja, navodi se u saopštenju za javnost Istraživačke stanice Petnica. Dodaje se da je seksualno nasilje postalo društveno relevantna tema o kojoj se sve više otvoreno govori u javnom diskursu i Petnica je spremna na solidarnost i podršku da se ćutanje prekine.

 

"Osuđujemo svaki oblik seksualnog nasilja i bezrezervno izražavamo podršku žrtvama nasilja i njihovim porodicama. Nadležni organi su pokrenuli istražni postupak u vezi sa slučajevima koji su izašli u javnost i svi članovi kolektiva IS Petnica su im na raspolaganju. Žao nam je što nismo ranije prepoznali značaj ovog problema i preduzeli sve neophodne institucionalne mere. Obavezujemo se da upoznajemo javnost sa rezultatima svih koraka koje sada preduzimamo da zaštitimo učesnice i učesnike seminara u Petnici od nasilja.

 

Istovremeno shvatamo da je neophodno unaprediti i pedagoške prakse i iskoreniti oblike ponašanja koji su doprineli nasilju, a koji su tolerisani u atmosferi slobode koju negujemo u Petnici. Zahvaljujući hrabrosti naših koleginica, Petnica je spremna da odgovori i na ovaj izazov", navodi se u saopštenju za javnost IS Petnica koje je prosleđeno medijima.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 19 sati 55 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 3 komentara