Nebojša Petronić (foto: Kolubarske.rs)
Nebojša Petronić (foto: Kolubarske.rs)
07.07.2021, 06:25

Valjevska Gradska uprava bez načelnika?

č: | fb:

Nebojši Petroniću, diplomiranom pravniku iz Vladimiraca, istekao je period od tri meseca na koliko mu je produžen status vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave po rešenju donetom 5. aprila.

 

Prema dostupnim zvaničnim informacijama, sednica Gradskog veća na kojoj bi bio razmatran predlog rešenja o produženju statusa vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave još uvek nije održana.

 

U rešenju, koje je usvojilo Gradsko veće na sednici 5. aprila, navedeno je da je Nebojša Petronić za vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave postavljen 5. januara 2021. godine na period najduže od tri meseca. "Imajući u vidu činjenicu da je istekao period od tri meseca odlučeno je da se imenovanom, u skladu za odredbama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, status vršioca dužnosti produži najduže još tri meseca", obrazloženo je u rešenju usvojenom 5. aprila.

 

Imajući u vidu činjenicu da je Petroniću 5. jula istekao period od tri meseca, a nije doneto novo rešenje o produženju statusa, nameće se zaključak da je valjevska Gradska uprava trenutno bez načelnika iz, za sada, nejasnih razloga.

 

Takođe nejasno je zbog čega već pola godine, i pored najava i obećanja, nije raspisan javni konkurs za postavljanje načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave Valjeva. 

 

Podsećamo, početkom januara 2021. godine, kada je Nebojša Petronić postavljen za vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave, pitali smo gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića koliko dugo će na čelu Gradske uprave biti vršilac dužnosti i kada će biti objavljen konkurs za načelnika? "Nebojša Petronić je postavljen na period od tri mseca, a za par meseci biće raspisan konkurs", rekao je u januaru Gojković.

 

Na ovu izjavu podsetili smo 5. aprila gradonačelnika Lazara Gojkovića uz pitanja zbog čega još uvek nije raspisan konkurs za načelnika Gradske uprave, nego je mandat vršioca dužnosti produžen za još tri meseca, i kada će biti raspisan konkurs?

 

Gradonačelnik nam nije odgovorio direktno nego je poručio da će nam odgovor "dostaviti Press služba".

 

"Gradska uprava grada Valjeva će u zakonom propisanom roku, u narednom periodu od tri meseca, za koliko je produžen status vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave grada Valjeva, preduzeti sve zakonom propisane radnje za izbor načelnika Gradske uprave grada Valjeva", navedeno je u odgovoru Press službe koji nam je dostavljen u aprilu.

 

Sudeći po onome što je do danas urađeno, ne da nisu "preduzete sve zakonom propisane radnje za izbor načelnika Gradske uprave grada Valjeva", nego nisu "preduzete sve zakonom propisane radnje" da se Nebojši Petroniću produži status koji je istekao 5. jula.

 

Gradska vlast na odmoru ili…?

 

Sudeći prema dostupnim zvaničnim informacijama, poslednja sednica Gradskog veća je održana 13. maja, a prva od 26 tačaka koje je usvojilo Gradsko veće bila je predlog prvog rebalansa budžeta Valjeva. Od tada do danas, dakle skoro dva meseca, članovi Gradskog veća se nisu sastajali. Nejasno je da li zbog toga što su otišli na kolektivni godišnji odmor ili nema novih predloga odluka, rešenja… 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 1 sati 8 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 1 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara