Registracija Prijava preko FB
Objekat na Gradskom trgu (foto: Kolubarske.rs)
Objekat na Gradskom trgu (foto: Kolubarske.rs)
08.07.2021, 11:27

Stranke moderne Srbije traži da se ukloni objekat sa Gradskog trga

č: | fb:

Valjevski odbor Stranke moderne Srbije (SMS) u saopštenju za javnost ukazuje na to da je u centru grada na Gradskom trgu u neposrednoj blizini gradske kuće postavljen objekat koji nudi sugrađanima elektronske cigarete.

 

"Objekat je ružan i postavljen je tamo gde mu nikako nije mesto", navodi se u saopštenju i dodaje da je "verovatno to nešto što je našem gradu bilo preko potrebno".

 

"Bezobzira na to što je gradska urbanistkinja došla iz drugog mesta trebalo bi da zna koja je funkcija Gradskog trga. Objekat je postavljen tako da smeta prolaznicima i fizički i vizuelno. Ostaje nam da se pitamo kakav smisao za urbanističko planiranje i estetiku poseduje neko kome je to profesija?", navodi SMS u saopštenju uz nekoliko pitanja upućenih valjevskoj vlasti.

 

Da li je objekat postavljen po Planu i programu postavljanja manjih montažnih objekata na javnim površinama? Da li je raspisan javni konkura za postavljanje objekta? Na koji period je postavljen objekat?

 

Kako se navodi u saopštenju, Stranka moderne Srbije je nezvanično saznala da objekat radi do 21 čas i da je postavljen kao stalni objekat, kako se prodavačica izjasnila "zauvek".

 

"Zahvaljujući gradskim vlastima Valjevo gubi svoj identitet. Poznat kao mesto po lepoti, po urbanizmu, da je sve na svom mestu, da je svako drvo posađeno prema planu, ostaje nam samo da branimo od ovakvih nasrtaja dušu našeg grada. Zahtevaćemo da se ovaj objekat ukloni sa Gradskog trga. Ukoliko se vlasti budu opirale pokrenućemo peticiju za uklanjanje objekta sa Gradskog trga", navodi se u saopštenju Stranke moderne Srbije uz poruku "ovo je naš grad i nećemo dopustiti da ga iko ruži".

Aktuelno

Dom penzionera (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 1 minuta

Ponovo radi ambulanta u Domu penzionera

Od ponedeljka 27. septembra ponovo će za preglede odraslih pacijenata (bez temperature i simptoma prehlade) biti otvorena ambulanta u Domu penzionera, kako bi bila rasterećena ambulanta u Novom...

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 17 sati 58 minuta

U Valjevu 135 novozaraženih

U Valjevu je još 135 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu 212 novozaraženih. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 177 kovid pacijenata. Testirano je 383 na teritoriji...