Registracija Prijava preko FB
Oluja (ilistracija) (foto: Đorđe Đoković)
Oluja (ilistracija) (foto: Đorđe Đoković)
19.07.2021, 08:58

Upozorenje na narandžasti meteoalarm

č: | fb:

Na području Valjeva i okoline do utorka će na snazi biti narandžasti meteoalarm jer se zadržava nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, saopštio je Odsek za vanredne situacije Valjeva.

 

Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom, jakim vetrom i velikom količinom padavina.

 

Odsek za vanredne situacije Valjeva apeluje na građane da osiguraju predmete na terasama kako se ne bi dogodilo da usled jakog vetra odlete i povrede prolaznike, kao i isturene delove objekata, fasade sklone padu i oluke, predmete na ravnim krovovima i deponovan građevinski materijal, kako ne bi došlo do rasipanja.

 

Najavljena količina padavina, za tako kratak vremenski period, doneće veću količinu vode koju kanalizaciona mreža neće moći da primi, tako da se očekuje zadržavanje vode na pojedinim gradskim ulicama pa se mole učesnici u saobraćaju da budu oprezni i prilagode vožnju uslovima na putu. Na bujičnim vodotocima moguća su manja lokalna izlivanja, saopštio je Odsek za vanredne situacije Valjeva.

Aktuelno

Abro fest plakat (autor Dušan Arsenić) (foto: )
Od 24-30. septembra Pre 1 dan 3 sati

"Mrešćenje šarana" otvara 16. Abro fest

Šesnaesti po redu Abro fest počinje večeras premijerom predstave Gradskog pozorišta, "Mrešćenje šarana" po tekstu Aleksandra Popovića. Publika će do 30. septembra imati priliku da pogleda četiri...