Registracija Prijava preko FB
Aleksandar Vučić u Divcima (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić u Divcima (foto: Đorđe Đoković)
27.07.2021, 06:50

Aleksandar Vučić počasni građanin Valjeva

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada na današnjem zasedanju izjašnjavaće se o tome da se Aleksandru Vučiću dodeli zvanje počasni građanin grada Valjeva. Da predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke bude počasni građanin Valjeva nije predložila vladajuća koalicija okupljena oko SNS, što je bilo zaočekivati, nego opoziciona odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada.

 

U svom predlogu, dostavljenom predsedniku lokalnog parlamenta krajem maja, opozicioni odborici SPS i JS tražili su da predsednik Srbije Aleksandar Vučić bude proglašen za počasnog građaninina Valjeva na prvoj narednoj sednici lokalnog parlamenta.

 

U obraloženju predloga naveli su da je "Aleksandar Vučić čovek koji voli svoju zemlju, poznaje svako mesto u Srbiji, jer želi da se svaki okrug razvija i da svi naši građani lepo žive".  

 

"On je ljudima vratio veru u pravdu i poštenje. Pokazao je da nije uzalud biti radan i vredan već da se rad, trud i znanje uvek isplati. Poštovanje zakona mu je uvek na prvom mestu, a interes naroda iznad svega. Naučio nas je da u životu nema nedostižnih ciljeva ako marljivo i vredno radiš i ako veruješ u svoj rad. Snove o boljoj budućnosti, pretvorio je u realnost. Vratio je međunarodni ugled Srbiji i danas je naša zemlja poštovana svugde u svetu. Zahvaljujući njemu, gradimo poverenje i saradnju sa svima, a sukobe i ratove ostavljamo drugima. Brinemo o Srbima ma gde oni živeli. Najviše je doprineo da zaštitimo naše nacionalne i državne interese. Doneo je mir i sigurnost Srbima na našoj svetoj zemlji na Kosovu i Metohiji. Srbija nije više, kako on voli da kaže, ‘vreća za udaranje’ već kredibilan i ravnopravan partner svima u svetu. Njemu je važno da napredujemo u zdravstvu, ekonomiji, privredi, obrazovanju, kulturi, sportu i svim drugim oblastima kako bi Srbija bila moćna i snažna. Svet u neverici gleda i odaje mu priznanje na uspešnoj nabavci vakcina koje znače povratak u normalan život za naše ljude. Bolja budućnost za našu decu je njegov osnovni moto i pokretačka snaga", navodi se u obrazloženju predloga.

 

Dodaje se da Vučić zaslužuje da bude počasni građanin Valjeva i zbog toga što je hrabro najavio da želi da menja Srbiju na bolje kad je predstavljao Program "SRBIJA 2020-2025".

 

Naš predsednik Aleksandar Vučić status počasnog građanina treba da dobije i zbog toga što nije zaboravio da razvija Valjevo i čitav Kolubarski okrug, navode opozicioni odbornici  SPS i JS.

 

"Brze saobraćajnice koje nas približavaju Beogradu, dolazak investitora koji će zaposliti našu omladinu, unapređenje turističkih potencijala Divčibara, gasifikacija koja će trajno rešiti problem zagađenog vazduha u Valjevu su samo neki od projekata koji našem gradu vraćaju dostojanstvo, a Valjevkama i Valjevcima priliku da grade bolju budućnost. Znajući Aleksandra Vučića, uvereni smo da se on neće zaustaviti na ovim razvojnim projektima za naš grad tako da dok je on na čelu Države i Valjevo i Srbija su u sigurnim rukama", smatraju predlagači.

 

Na kraju svog predloga da Aleksandar Vučić bude proglašen za počasnog građanina Valjeva, opozicioni odborici SPS-JS podsećaju na njegov citat, koji ponajbolje odslikava o kakvom se čoveku zapravo radi i koji treba da posluži svima nama u borbi za bolje sutra: "Samo vrednim i marljivim radom, sposobnošću i znanjem se kupuje budućnost!".

 

Odbornici SPS-JS predlog koji su dostavili juče Skupštini grada završili su uz poklič: „Živeo Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije! Živelo Valjevo! Živela Srbija!“.

 

Odgovarajući na pitanje novinara kako će ovaj predlog upućen Skupštini grada protumačiti građani Valjevu s obzirom na to da su odbornici SPS i Jedinstvene Srbije opizicija u lokalnom parlamentu, odbornik JS Dragan Popović je rekao da su oni opozicija gradskoj, ali ne i republičkoj vlasti.

 

"Podržavamo i uvek ćemo podržati, i sa obe ruke glasati, sve ovo što radi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, a što je u interesu građana Srbije i Valjeva", rekao je Dragan Popović. 

 

U Odluci o dodeli zvanja počasni građanin Valjeva Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije, koju će danas usvojiti odbornici Skupštine grada, navodi se da će Povelju predsedniku države uručiti gradonačelnik Valjeva.

 

 

Aktuelno

Dom penzionera (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 50 minuta

Ponovo radi ambulanta u Domu penzionera

Od ponedeljka 27. septembra ponovo će za preglede odraslih pacijenata (bez temperature i simptoma prehlade) biti otvorena ambulanta u Domu penzionera, kako bi bila rasterećena ambulanta u Novom...

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 18 sati 46 minuta

U Valjevu 135 novozaraženih

U Valjevu je još 135 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu 212 novozaraženih. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 177 kovid pacijenata. Testirano je 383 na teritoriji...