Registracija Prijava preko FB
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
28.07.2021, 08:31

Počasni građanin i igre poltronstva

č: | fb:

"Socijalisti su predložili, a naprednjaci prihvatili i glasali da Aleksandar Vučić postane počasni građanin našeg grada. Naravno da Aleksandar Vučić ničim nije zaslužio da bude počasni građanin Valjeva, niti bilo kog drugog grada u našoj zemlji, ali je u ovome važno i još nešto", navodi se u saopštenju valjevskih demokrata.

 

Ova bizarna situacija je proizvod međusobnih igrarija socijalista i naprednjaka, bivših koalicionih partnera na lokalnim i aktuelnih koalicionih partnera na svim ostalim nivoima vlasti. U trci da pokažu ko je najveći poltron socijalisti su ovim potezom poveli, jer su naterali nesrećne naprednjake da ih podrže pošto su im dali "ponudu koju nisu smeli da odbiju“. Kako da odbiju da svog partijskog šefa Vučića proglase za počasnog građanina, pa makar to predlagali i socijalisti sa kojima do prvog sledećeg naređenja iz Beograda ili sa Uba nisu u dobrim odnosima? Još moraju da i na Ubu i u Beogradu objašnjavaju kako je to moguće da su se socijalisti prvi setili da predlože Vučića, a ne baš oni, naprednjaci. Socijalisti su ovim potezom naprednjacima smestili političko klečanje na kukuruzu. Osveta za ovo se očekuje.

 

I tako se oni lepo igraju, a sve preko leđa građana našeg grada. Ni jednima ni drugima nije važno to što tako degradiraju pojam počasnog građanina, pa tako i sve one vredne ljude koji su tu titulu zaslužili i dobili u prošlosti i sve one koji će je zaista i zaslužiti u budućnosti.

 

Valjevo nažalost već devet godina baš zahvaljujući naprednjacima i socijalistima više nije grad i trenutno posvađani koalicioni partneri su ga zajedničkim snagama srozali na najniži nivo. Naš grad nikada ranije nije izgledao ovako jadno i zapušteno, i to naprednjake i socijaliste očigledno ne zanima. A te i takve ih na vlasti drži upravo Aleksandar Vučić, jer su svi oni njegov izbor.

 

Nije li Aleksandar Vučić na vlasti četiri godine držao dr Konrada? Nije li Aleksandar Vučić odabrao i aktuelnog gradonačelnika koji se pokazao jednako nesposobnim? Jasno je da Valjevke i Valjevci već devet godina trpe katastrofalne izbore i lošu politiku Aleksandra Vučića. Zašto bi ga onda predlagali za počasnog građanina? Zato to i ne rade građani, već oni koji bi preko ove nagrade da se zahvale Vučiću za funkcije koje nikada i nigde ne bi imali bez njegove pomoći.

 

No, neka se ni socijalisti ni naprednjaci ne nadaju previše. Aleksandar Vučić neće još dugo biti počasni građanin Valjeva. Baš kao što je u novembru 2000. godine vlast predvođena Demokratskom strankom poništila odluku da Slobodan Milošević bude počasni građanin Valjeva, ista sudbina očekuje i Vučića. Valjevo nije ničija igračka. Upamtite to, naprednjaci i socijalisti, poručuju valjevske demokrate.

Aktuelno

Dom penzionera (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 55 minuta

Ponovo radi ambulanta u Domu penzionera

Od ponedeljka 27. septembra ponovo će za preglede odraslih pacijenata (bez temperature i simptoma prehlade) biti otvorena ambulanta u Domu penzionera, kako bi bila rasterećena ambulanta u Novom...

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 18 sati 51 minuta

U Valjevu 135 novozaraženih

U Valjevu je još 135 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu 212 novozaraženih. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 177 kovid pacijenata. Testirano je 383 na teritoriji...