Dim u Osladiću (foto: print skrin)
Dim u Osladiću (foto: print skrin)
28.07.2021, 11:30

Uništavanje ostataka eksplozivnih materijala (video)

č: | fb:

Ovog prepodneva je u redakciju Kolubarske.rs stigao snimak, kako reče autor naš čitalac, "nekih dešavanja na Krušikovom poligonu u selu Osladić, nadomak Valjeva".

 

Video zapis je napravljen u blizini sela Osladić, a kako nam je rečno gust crni dim se video u prečniku od nekoliko kilometara, pa čak se video i sa jezera u Kamenici, a širio se i neprijatan miris. Meštani tvrde da je to česta slika a, kako kažu, paljevina i dim ne dolaze samo sa Krušikovog poligona. Prema rečima našeg čitaoca danas se nisu čule detonacije. 

Saznali smo od inženjera u valjevskoj vojnoj fabrici "Krušik" da u Osladiću postoji poligon za uništavanje ostataka eksplozivnih materijala. "Uništavanje se vrši na dva načina: spaljivanjem i detonacijom, odosno eksplozijom. Ovaj dim mi liči na spaljivanje TNT-a", kaže sagovornik Kolubarskih.rs i dodaje da se spaljivanjem uništvaju veće količine.

 

Koliko je njemu poznato poligon u Osladiću ima dozvolu za takvu vrstu poslova i na tom poligonu se godinama radi uništavanje ostataka eksplozivnih materijala.  

 

Naš sagovornik nije mogao ništa da kaže o štetnosti po okolinu i životnu sredinu, a što se tiče eventualne opasnosti kojoj su izloženi meštani sela Osladić i okoline, navodi da su mere zaštite na najvišem nivou, tako da opasnosti nema!

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 9 sati 43 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 12 sati 20 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara