Registracija Prijava preko FB
Dim u Osladiću (foto: print skrin)
Dim u Osladiću (foto: print skrin)
28.07.2021, 11:30

Uništavanje ostataka eksplozivnih materijala (video)

č: | fb:

Ovog prepodneva je u redakciju Kolubarske.rs stigao snimak, kako reče autor naš čitalac, "nekih dešavanja na Krušikovom poligonu u selu Osladić, nadomak Valjeva".

 

Video zapis je napravljen u blizini sela Osladić, a kako nam je rečno gust crni dim se video u prečniku od nekoliko kilometara, pa čak se video i sa jezera u Kamenici, a širio se i neprijatan miris. Meštani tvrde da je to česta slika a, kako kažu, paljevina i dim ne dolaze samo sa Krušikovog poligona. Prema rečima našeg čitaoca danas se nisu čule detonacije. 

Saznali smo od inženjera u valjevskoj vojnoj fabrici "Krušik" da u Osladiću postoji poligon za uništavanje ostataka eksplozivnih materijala. "Uništavanje se vrši na dva načina: spaljivanjem i detonacijom, odosno eksplozijom. Ovaj dim mi liči na spaljivanje TNT-a", kaže sagovornik Kolubarskih.rs i dodaje da se spaljivanjem uništvaju veće količine.

 

Koliko je njemu poznato poligon u Osladiću ima dozvolu za takvu vrstu poslova i na tom poligonu se godinama radi uništavanje ostataka eksplozivnih materijala.  

 

Naš sagovornik nije mogao ništa da kaže o štetnosti po okolinu i životnu sredinu, a što se tiče eventualne opasnosti kojoj su izloženi meštani sela Osladić i okoline, navodi da su mere zaštite na najvišem nivou, tako da opasnosti nema!

 

Aktuelno

Dom penzionera (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 5 minuta

Ponovo radi ambulanta u Domu penzionera

Od ponedeljka 27. septembra ponovo će za preglede odraslih pacijenata (bez temperature i simptoma prehlade) biti otvorena ambulanta u Domu penzionera, kako bi bila rasterećena ambulanta u Novom...

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 18 sati 2 minuta

U Valjevu 135 novozaraženih

U Valjevu je još 135 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu 212 novozaraženih. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 177 kovid pacijenata. Testirano je 383 na teritoriji...