Dim u Osladiću (foto: print skrin)
Dim u Osladiću (foto: print skrin)
28.07.2021, 11:30

Uništavanje ostataka eksplozivnih materijala (video)

č: | fb:

Ovog prepodneva je u redakciju Kolubarske.rs stigao snimak, kako reče autor naš čitalac, "nekih dešavanja na Krušikovom poligonu u selu Osladić, nadomak Valjeva".

 

Video zapis je napravljen u blizini sela Osladić, a kako nam je rečno gust crni dim se video u prečniku od nekoliko kilometara, pa čak se video i sa jezera u Kamenici, a širio se i neprijatan miris. Meštani tvrde da je to česta slika a, kako kažu, paljevina i dim ne dolaze samo sa Krušikovog poligona. Prema rečima našeg čitaoca danas se nisu čule detonacije. 

Saznali smo od inženjera u valjevskoj vojnoj fabrici "Krušik" da u Osladiću postoji poligon za uništavanje ostataka eksplozivnih materijala. "Uništavanje se vrši na dva načina: spaljivanjem i detonacijom, odosno eksplozijom. Ovaj dim mi liči na spaljivanje TNT-a", kaže sagovornik Kolubarskih.rs i dodaje da se spaljivanjem uništvaju veće količine.

 

Koliko je njemu poznato poligon u Osladiću ima dozvolu za takvu vrstu poslova i na tom poligonu se godinama radi uništavanje ostataka eksplozivnih materijala.  

 

Naš sagovornik nije mogao ništa da kaže o štetnosti po okolinu i životnu sredinu, a što se tiče eventualne opasnosti kojoj su izloženi meštani sela Osladić i okoline, navodi da su mere zaštite na najvišem nivou, tako da opasnosti nema!

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 27 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara