Novi parkić na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Novi parkić na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
09.09.2014, 12:31

Poplave nisu „pojele” sve pare

č: | fb:

Ove jeseni biće završeni radovi na dva sportska objekta i dečjem igralištu na Pećini, čija je ukupna vrednost 45,8 miliona dinara, a radovi se, preko Gradske direkcije, finansiraju iz gradskog budžeta. Za ove projekte izostala je finansijska podrška države, dok na pomoć države gradsko rukovodstvo računa za završetak radova u školi u Brđanima.

U SRC Petnica prošle nedelje počeli su radovi na postavljanju montažne balon hale koji će biti okončani do kraja oktobra. Pokrivanje bazena halom pneumatskog tipa radi beogradska firma "Artek inženjering", specijalizovana za projektovanje i postavljanje balon hale. Projekat je vredan 31 milion dinara, a novac je obezbedjen iz gradske kase. Za nadzor radova zadužena je Gradska direkcija a ovo je jedan od najvažnijih projekata, planiranih u programu Direkcije u ovoj godini.

Radovi na Studentu

Radovi na Studentu (Foto: Đorđe Đoković)

U toku je rekonstrukcija košarkaškog terena „Student”, koji je izgrađen pre 40 godina radnom akcijom entuzijasta okupljenih oko klluba.Na tom terenu prve korake načinili su aktuelni reprezentativac Srbije Miloš Teodosić i trener Metalca Vladimir Đokić. Nakon izgradnje sportske dvorane, pored Studentovog igrališa, na red je došla rekonstrukcija košarkaškog terena. Pored nove gumirane podloge, biće postavljeni koševi sa staklenim tablama i zglobnim obručima, izgrađene tribine i rekonstruisana rasveta. Vrednost investicije je 7,8 miliona dinara, izvođač radova je GP „Kej” iz Valjeva, a završetak se očekuje do kraja septembra.

U narednih mesec dana trebalo bi da budu završeni radovi na uređenju dečjeg vrtića u parku Pećina. Veći deo građevinskih radova je okončan, ovih dana biće postavljene sprave za igranje i ostali parkovski mobilijar. Uređenje tog dela Pećine finansira grad sa sedam miliona dinara.

Zbog majskih poplava odustalo se od nekih investicija

Gradonačelnik Stanko Terzić kaže da je grad morao da se odrekne nastavka radova na školi u Brđanima i na Domu vojske, jer su prioritet radovi na otklanjanju posledica od poplava. Međutim, Terzić računa na novčanu pomoć države.

„I dalje se nadam da ćemo dobiti republička sredstva za školu u Brđanima, jer smo poslali predračun radova od 110 miliona dinara, koji su potrebni da se završi škola bez opremanja i parternog uređenja. Imamo uveravanja iz Ministarstva finansija da ta sredstva iz Evropske investicione banke treba da budu uskoro aktivirana”, kaže gradonačelnik Stanko Terzić.

Aktuelno

Novčanik (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 1 dan

Mali i njegove male greške

Čitam u jednim novinama kako je Mali ministar finansija kroz ružičaste naočare na ružičastoj televiziji raskrinkao lažove koji su, zamislite, tvrdili da je Srbija prezadužena država!   Nije...  · 5 komentara

Vodovod (foto: Kolubarske.rs)
Obaveštenje potrošačima Pre 23 sati 4 minuta

Novi računi za vodu sa QR kodom

JKP Vodovod Valjevo obaveštava svoje korisnike da će septembarski računi za utrošenu vodu, kao i svi naredni računi, biti odštampani sa IPS QR kodom. Ovakav način plaćanja računa korisnicima...  · 9 komentara