Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
07.08.2021, 07:20

Preventivni pregledi ovog i narednog vikenda

č: | fb:

Na inicijativu Ministarstva zdravlja Republike Srbije ovog i narednog vikenda biće organizovani besplatni preventivni pregledi u Domu zdravlja i Opštoj bolnici Valjevo, bez obzira na to da li građani imaju zdravstveno osiguranje. Pregledi će biti realizovani 7. i 8. avgusta, potom 14. i 15. avgusta, u periodu od 8 do 14 časova.

 

U Domu zdravlja će od 8 do 14 časova na raspolaganju biti dva lekara opšte medicine i ginekolog, radiće se kontrola nivoa šećera u krvi, laboratorijske analize po uputu lekara, a pacijenti će po potrebi dobiti i upute za specijalističke preglede i rendgen.

 

U Opštoj bolnici u istom periodu radiće sve specijalističke ambulante, moći će da se obave ultrazvučni pregledi abdomena, rendgen snimci i osnovne laboratorijske analize.

 

Ministarstvo zdravlja je septembra 2017. godine pokrenulo akciju preventivnih pregleda u zdravstvenim ustanovama širom Srbije u cilju promocije prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja. Pogotovo je to bila idealna prilika za proveru zdravlja ljudima bez zdravstvenog osiguranja. Ciklus preventivnih pregleda prekinut je zbog pandemije KOVIDA-19.

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 22 sati 1 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".