Registracija Prijava preko FB
Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
11.08.2021, 06:42

Manifestacijama protiv saobraćaja uz reku Gradac

č: | fb:

Komisija za utvrđivanje predloga režima saobraćaja u Ulici Prva brazda uz reku Gradac odustala je od svog predloga da ulica bude zatvorena za saobraćaj, nezvanično saznaju Kolubarske.rs.

 

Podsećamo, Komisija je na sednici održanoj 30. jula donela zaključak da Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo i saobraćaj i zaštitu životne sredine izradi Odluku o zabrani saobraćaja u Ulici Prva brazda u periodu od 14. do 29. avgusta, a koja bi važila vikendom od 12 do 17 časova sem za stanovnike i ugostitelje MZ Gradac, a koju bi kontrolisala saobraćajna policija u saradnji sa komunalnom inspekcijom i Komunalnom milicijom. Nakon reakcije većine žitelja Ulice Prva brazda, koji su se tome usprotivili, Komisija se ponovo sastala u utorak 10. avgusta.

 

I pored toga što je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković obećao da će javnost biti informisana o novom zaključku Komisije nakon te druge sednice, to nije učinjeno.

 

Prema našim nezvaničnim saznanjima, nakon višečasovne sednice na kojoj su izneti predlozi o tome kako rešiti problem saobraćaja u Ulici Prva brazda, kao i argumenti za i protiv zabrane saobraćaja, gradonačelnik Lazar Gojković, koji je i član Komisija za utvrđivanje predloga režima saobraćaja u Ulici Prva brazda, je "presudio" i rekao da se poništava odluka te da ulica, za sada, neće biti zatvorena za saobraćaj.  

 

Članovi Komisije, žitelji Ulice Prva brazda i ugostitelji su na sednici predočili da nisu protiv toga da se reši problem saobraćaja, ali su naglasili da svaka odluka mora biti u skladu sa zakonom. Oni smatraju da je najbolje rešenje izgradnja pešačke i biciklističke staze sa druge strane reke, dok su članovi Komisije, predstavnici neformalne grupe građana "Gračanska patrola", predložili da se prolazak automobila naplaćuje 100 dinara. Kako nam je rečeno o predlozima se Komisija nije izjašnjavala.

 

Prema navodima našeg izvora, gradonačelnik Lazar Gojković je rekao da ulica neće biti zatvorena za saobraćaj, ali je naglasio "za sada". On je, kaže naš sagovornik, ljutito najavio da će "Grad, u inat, svakog vikenda, i to ceo dan, organizovati neku manifestaciju, sportsku ili zabavnu, tako da će Ulica Prva brazda ipak biti zatvorena za saobraćaj i to mnogo duže od pet časova, kako je bilo prvobitno predloženo, i da će biti zatvorena i za meštane".

 

Gradonačelnik Lazar Gojković je za Kolubarske.rs, dan uoči održavanja druge sednice Komisije za utvrđivanje predloga režima saobraćaja u Ulici Prva brazda, rekao da će ulica biti zatvorena za saobraćaj "pre svega zbog bezbednosti pešaka i rešavanja velikog protoka saobraćaja uz reku Gradac". Dodao je da je "zatvaranje na nekoliko sati samo početak kako bi uticali na svest ljudi da manje koriste vozila u zaštićenom prirodnom dobru".

 

Aktuelno

Skulptura francuskog umetnika  (foto: Bogoljub Arsenijević Maki)
Kultura Pre 10 sati 28 minuta

U "Trnavcu" izložba skulptura "Homo Tribalicus"

U galeriji Internacionalnog umetničkog studija "Radovan Trnavac Mića" večeras u 19 časova biće otvorena izložba skulptura francuskog umetnika Nikole Buvea pod nazivom "Homo Tribalicus".

Dragan Todorović (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 12 sati 59 minuta

Pozdrav iz JNA

Mora da ste viđali, kod dalje, bliže, familije, ili bar na filmu, fotografije mladića sa titovkama i petokrakom, koje su bile u srcu, ili grbu SFRJ, ispod kojih je pisalo "Pozdrav iz JNA". Tako su...  · 1 komentar