Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
11.08.2021, 09:39

Kompresor ing, PZP Valjevo i Elektrovolt radiće ulicu Vuka Karadžića

č: | fb:

Valjevsko građevinsko preduzeće "Kompresor ing", Preduzeće za puteve Valjevo i valjevski "Elektrovolt" radiće rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića od Železničke ulice do mosta na Kolubari. Prema ugovoru, rok za završetak radova je 90 radnih dana računajući od dana uvođenja u posao.

 

Posao vredan blizu 127,2 miliona dinara sa PDV-om na javnoj nabavci, koja je okončana 30. juna, dobila je grupa ponuđača "Kompresor ing", PZP Valjevo i "Elektrovolt". Kako je navedeno u obrazloženju odluke o dodeli ugovora, u roku za podnošenje ponuda prispela je samo jedna, te je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama ugovor zaključen sa izabranim ponuđačem pre isteka roka za podnošenje zahteva za zaštitu prava.

 

Prema konkursnoj dokumentaciji radiće se rekonstrukcija ulice, trotoara, kišne kanalizacije i rasvete. Odustalo se od izgradnje biciklističke staze zbog toga što bi zbog staze bila posečena sva stabla duž ulice, a to je kako su naveli u Gradskoj upravi, "neprihvatljivo rešenje". Tkođe se odustalo od postavljanja crnih kamenih ploča na trotoare jer bi to koštalo oko 100 miliona dinara, što je "nerecionalno i bespotrebno". Umesto preskupih kamenih ploča, trotoari će biti popločani behaton pločama.

 

 

Nakon četiri godine obećanja konačno rekonstrukcija!

 

Rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića, od Železničke do mosta na Kolubari, bila je najavljena 2018. godine i tada je Planom javnih nabavki za te radove bilo opredeljeno 41, 6 miliona dinara, dok je za projektovanje planirano 1.250.000 dinara.

 

Umesto početka radova, gradska vlast je 2019. godine saopštila da odustaje od rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića zbog toga što je u budžetu i Planu javnih nabavki za te radove opredeljeno 41,6 miliona dinara bez PDV-a, dok je prema projektu rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, koji je uradilo beogradsko preduzeće "Geoput" doo, za te radove neophodno oko 180 miliona dinara.  

 

U februaru 2020. godine doneta je odluka da se grad Valjevo kreditno zaduži za 150 miliona dinara kako bi te godine bila rekonstruisana Ulica Vuka Karadžića. Međutim, radovi u jednoj od centralnih gradskih ulica nisu počeli ni 2020. godine, jer su, kako je tada objašnjeno, "odloženi za narednu godinu zbog izbora!".

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 22 sati 23 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 19 sati 33 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara