Lazar Gojković (foto: Kolubarske.rs)
Lazar Gojković (foto: Kolubarske.rs)
19.08.2021, 06:52

Da li je gradonačelnik nezadovoljan sobom i SNS kadrovima?

č: | fb:

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike dr Zorana Mihajlović je u Valjevu, pre dva dana, nakon razgovora sa građanima koji su "samo" tražili da imaju struju i vodu, rekla da prethodnih deset godina nisu rešavani ozbiljni problemi kada je reč o električnoj energiji, niti je održavana elektromreža.

 

Time je potvrdila da je SNS vlast, kao i njihovi kadrovi koji su prethodnih devet godina u Vladi Srbije, na čelu EPS-a, Ogranka Elektrodistribucija Kraljevo i grada Valjeva, krivci što žitelji dvadeset i više sela valjevskog kraja u 21. veku nemaju struju i po nekoliko dana.

 

Kolubarske.rs su pitale ministarku Mihajlović da li neko treba da snosi odgovornost i da li treba javno reći ko su ti SNS kadrovi koji devet godina nisu ništa uradili da žitelji valjevskih sela imaju normalno snabdevanje električnom energijom, kao i da li deo krivice ima i prethodno SNS valjevsko rukovodstvo?

 

"Slažem se sa Vama. Ali zato imamo novog gradonačelnika, zato imamo novog direktora Ogranka Elektrodistribucija Kraljevo. Za mene, što se tiče elektroenergetske mreže, svih problema sa stubovima, dalekovodima, naponom i svim drugim problemima sa kojima se ljudi susreću svaki dan, je odgovoran čovek koji je vodio Ogranak Kraljevo u prethodnom periodu, ja mu ne znam ime. Ali znam da Valjevo nije jedini grad u Srbiji koji ima problem sa napajanjem i naponima ili sa prekidima u napajanju električnom energijom. Ovde je taj problem najizraženiji, ovde je on takav gde nigde tako nešto nisam videla. Novca ima, što znači da je problem bio u onima koji su se bavili time. Ne mogu ja danas da slušam rečenicu da se nekoliko godina nije seklo rastinje, to nigde u svetu ne postoji. Dakle, to su stvari koje su morale da se rade. Da, ima odgovornih, ali ja više ne mogu da se vraćam na to ko je i šta radio, i zašto nije radio, moj zadatak kao ministarke energetike je da to rešavam i ja ću to i rešiti", rekla je Zorana Mihajlović.

 

Nakon ovog priznanja nameće se pitanje, zbog čega ministarka, ali i ostali SNS funkcioneri, ne žele i ne mogu da se vraćaju na to ko je i šta radio, i zašto nije radio u prethodnih devet godina koliko je SNS na vlasti, ali mogu i žele da se vraćaju na vreme vladavine Demokratske stranke ili "žutih"?

 

Nameće se i pitanje za gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića koji je, nakon posete Valjevu funkcionera Stranke sloboda i pravde u julu ove godine, "osetio potrebu" da se oglasi saopštenjem za javnost i "iznese par zapažanja povodom konferencije za novinare koju su održali Dragan Đilas i Marinika Tepić u našem gradu".

 

"Ne mogu da sakrijem svoje veliko nezadovoljstvo činjenicom da Đilas nije mogao da se seti nijedne dobre stvari koju je uradio za Valjevo dok je bio na vlasti", napisao je, pored ostalog, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

 

Valjevski gradonačelnik je bio mnogo nezadovoljan zbog toga što Dragan Đilas nije ništa uradio za Valjevo dok je bio "na vlasti" odnosno dok je bio ministar bez portfelja zadužen za sprovođenje Nacionalnog investicionog plana od 15. maja 2007. do 7. jula 2008. godine, dakle 14 meseci.

 

Da li Lazar Gojković "oseća potrebu" da se oglasi saopštenjem za javnost u kome će navesti da "ne može da sakrije svoje veliko nezadovoljstvo činjenicom" da SNS kadrovi, koji su vodili i koji vode državu, Grad, javna preduzeća, nisu ništa uradili za devet godina da žitelji valjevskih sela imaju struju i vodu u 21. veku?

 

Da li gradonačelnik Lazar Gojković "oseća potrebu" da se oglasi saopštenjem za javnost u kome će navesti da "ne može da sakrije svoje veliko nezadovoljstvo činjenicom" da on kao gradonačelnik Valjeva za godinu dana, koliko je na čelu grada, nije učinio ništa za svoje sugrađane kako bi imali normalno snabdevanje strujom i vodom, a ne da po nekoliko dana na temperaturi od 35 stepeni budu bez struje i vode. Njih i njihove muke se setio tek kada su žitelji desetak sela valjevskog kraja zapretili blokadom saobraćajnice Valjevo-Loznica i nakon što su organizovali protestne šetnje.

Aktuelno

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 21 sati 23 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...