Dragan Popović (foto: Kolubarske.rs)
Dragan Popović (foto: Kolubarske.rs)
19.08.2021, 09:09

Valjevska vlast je opozicija i građanima i Predsedniku Srbije i Vladi

č: | fb:

Ocenjujući učinak valjevske vlasti za godinu dana, zamenik šefa odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada Dragan Popović je uporedio aktivnosti i dela republičke i lokalne vlasti. Popović je naveo da dok predsednik Republike i Vlada rade u najboljem interesu građana Srbije i našeg grada, lokalna vlast vodi suprotnu politiku kojom direktno radi protiv interesa Valjevki i Valjevaca. 

 

U prilog toj tvrdnji, Popović je naveo nekoliko primera.

 

- Predsednik Republike Srbije i Vlada se bore protiv organizovnog kriminala i korupcije, dok lokalnu vlast promovišu javni funkcioneri protiv kojih je potvrđena optužnica i traje suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu, jer ih država goni zbog osnovane sumnje da su zloupotrebili novac namenjen bolesnoj deci. Republičke vlasti striktno poštuju zakon u svom delovanju, dok lokalna vlast nezakonito postavlja načelnika Gradske uprave grada Valjeva i nezakonito imenuje glavnog urbanistu u našem gradu. Predsednik Republike Srbije i Vlada su obezbedili dolazak nemačkog investitora u Valjevo, dok je lokalna vlast napravila problem oko zemljišta za izgradnju fabrike zbog čega je ceo slučaj završio na sudu - nabraja Popović.

 

Dalje navodi da dok državni vrh rešava probleme građana, lokalna vlast ne može da obezbedi građanima dežurnu Apoteku u vreme korone, zatim da dok republička vlast racionalno troši budžetska sredstva u interesu građana, lokalna vlast "baca u bunar" više od 120 miliona dinara iz budžeta grada za dugove Apoteke i svakog meseca i dalje daje iz budžeta više od tri miliona dinara, a konačnog rešenja za opstanak Apoteke nema ni na vidiku. I dok državni vrh insistira na transparentnosti u svom radu, lokalna vlast proglašava državnom tajnom rešavanje problema gradske Apoteke.

 

- Republička vlast je pokrenula ogromne javne investicije, dok lokalna vlast od početka ove godine jedva da je raspisala tek jednu javnu nabavku za realizaciju kapitalnih projekata. Predsednik Republike i Vlada grade bolnice, puteve, mostove, koridore, škole, vrtiće, dok lokalna vlast nije u stanju da okrpi rupe na centralnim gradskim ulicama niti da obezbedi da nam grad bude čist i uredan - kazao je Popović.

 

Zamenik šefa odborničke grupe SPS-JS još nabraja da dok u Republičkom parlamentu, narodni poslanici zahtevaju da se u Krivični zakonik uvede krivično delo napada na porodicu političara, u lokalnom parlamentu zamenik predsednika Skupštine grada psuje majku odbornicima opozicije.

 

"Najbolji pokazatelj nesposobnosti lokalne vlasti u prvih godinu dana jeste činjenica da nam propadaju objekti koji se nalaze na najatraktivnijim lokacijama u gradu kao što su zgrada Železničke stanice, bivša zgrada Radio Valjeva i Dom vojske, jer naši vlastodršci nemaju nikakvu ideju šta bi sa tim objektima uradili - naveo je Dragan Popović i zaključio da ima još puno primera, ali svi dokazuju istu stvar da je u Valjevu lokalna vlast opozicija i građanima Valjeva i Predsedniku Republike Srbije i Vladi!

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 8 sati 57 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 11 sati 34 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara