Istraživačka stanica Petnica (foto: Đorđe Đoković)
Istraživačka stanica Petnica (foto: Đorđe Đoković)
21.08.2021, 09:59

Još tri bivše polaznice IS Petnica dale iskaz policiji

č: | fb:

Valjevskoj policiji je do sada pet bivših polaznica Istraživačke stanice Petnica, koje tvrde da su bile žrtve seksualnog uznemiravanja, dalo iskaz, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Osnovnom javnom tužilaštvu. Najavljen je dolazak još jedne osobe koja će istim povodom dati izjavu.

 

Izjave još tri potencijalne žrtve seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja u vreme dok su pohađale seminare u Petnici, policijski inspektori iz Valjeva dobili su u četvrtak u Beogradu, dok bi u sredu 25. avgusta još jedna potencjalna žrtva trebalo da da iskaz u Tužilaštvu u Valjevu.

 

Postupak prikupljanja potrebnih obaveštenja u slučaju mogućeg seksualnog zlostavljanja u Istraživačkoj stanici Petnica trebalo bi da bude završen u toku sledeće nedelje, nakon čega će biti odlučeno da li u ovom slučaju postoje elementi krivičnog dela, zatim koje bi to delo moglo da bude, kao i ko je počinilac. Konačni stav tužilaštva očekuje se u prvim nedeljama septembra. Identitet osoba kao i sadržaj njihovih izjava, ostaju strogo zaštićeni, rečeno nam je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.

 

Podsećamo, nedeljnik "Vreme" objavio je 24. juna svedočenja pet ženskih osoba koje tvrde da su doživele seksualno nasilje u Istraživačkoj stanici "Petnica" od strane iste osobe.

 

 

 

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...