Istraživačka stanica Petnica (foto: Đorđe Đoković)
Istraživačka stanica Petnica (foto: Đorđe Đoković)
21.08.2021, 09:59

Još tri bivše polaznice IS Petnica dale iskaz policiji

č: | fb:

Valjevskoj policiji je do sada pet bivših polaznica Istraživačke stanice Petnica, koje tvrde da su bile žrtve seksualnog uznemiravanja, dalo iskaz, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Osnovnom javnom tužilaštvu. Najavljen je dolazak još jedne osobe koja će istim povodom dati izjavu.

 

Izjave još tri potencijalne žrtve seksualnog zlostavljanja i uznemiravanja u vreme dok su pohađale seminare u Petnici, policijski inspektori iz Valjeva dobili su u četvrtak u Beogradu, dok bi u sredu 25. avgusta još jedna potencjalna žrtva trebalo da da iskaz u Tužilaštvu u Valjevu.

 

Postupak prikupljanja potrebnih obaveštenja u slučaju mogućeg seksualnog zlostavljanja u Istraživačkoj stanici Petnica trebalo bi da bude završen u toku sledeće nedelje, nakon čega će biti odlučeno da li u ovom slučaju postoje elementi krivičnog dela, zatim koje bi to delo moglo da bude, kao i ko je počinilac. Konačni stav tužilaštva očekuje se u prvim nedeljama septembra. Identitet osoba kao i sadržaj njihovih izjava, ostaju strogo zaštićeni, rečeno nam je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.

 

Podsećamo, nedeljnik "Vreme" objavio je 24. juna svedočenja pet ženskih osoba koje tvrde da su doživele seksualno nasilje u Istraživačkoj stanici "Petnica" od strane iste osobe.

 

 

 

Aktuelno

Đaci generacije i vukovci (foto: www.lajkovac.rs)
Na prijemu u Gradskoj kući Pre 3 sati 6 minuta

Nagrađeni lajkovački đaci generacije i "vukovci"

U Gradskoj kući Lajkovac organizovan je prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i "vukovcima". Za izuzetne rezultate u školovanju dobili su laptopove, tablete i knjige. Nekoliko dece...  · 1 komentar