23.08.2021, 06:45

"Vidrak" loše radi svoj posao pa funkcioneri SNS uzeli metle u ruke?

č: | fb:

Funkcioneri Gradskog odbora Srpske napredne stranke, među njima zamenik gradonačelnika Valjeva i direktorka gradske čistoće, a pridružio im se i gradonačelnik, "navukli su rukavice, uzeli u ruke metle, grabulje i džakove", i radili ono što treba da radi JKP "Vidrak". I ne samo da su skupljali smeće duž keja Kolubare u samom centru grada, stranački funkcioneri su najavili nove akcije čišćenja umesto "Vidraka".

 

Na sajtu valjevskih naprednjaka objavljeno je da su u nedelju funkcioneri Gradskog odbora Srpske napredne stranke bili u akciji čišćenja korita reke Kolubare. Kako se navodi "akciji prikupljanja smeća priključio se i Lazar Gojković, nosilac liste Srpske napredne stranke "Aleksandar Vučić – Za našu decu". Nejasno je da li se Gojković priključio akciji kao nestranački gradonačelnik ili kao funkcioner SNS?

 

"U više od 30 džakova stalo je smeće koje su danas prikupljali funkcioneri Gradskog odbora Srpske napredne stranke Valjevo duž keja Kolubare u samom centru grada. Ni strmo korito i toplo vreme nisu omeli funkcionere Srpske napredne stranke da navuku rukavice, uzmu metle, grabulje, džakove i krenu sa čišćenjem korita", objavljeno je na sajtu GrO SNS.

 

Među funkcionerima valjevskog odbora SNS bili su zamenik gradonačelnika Nemanja Petrović, direktorka JKP "Vidrak" Ksenija Badem Nenadović, direktor JKP Vodovod Ivan Filipović, direktorka Centra za socijalni rad Katarina Milićević, članovi Gradkog veća Marko Jevtić, Nenad Patijarević, Vladimir Mišković, a u akciji čišćenja korita Kolubare učestvovala je i šefica službe "Zelenilo" JKP Vidrak Vesna Kudić.

 

"Na ovaj način dajemo doprinos čistijoj i zdravijoj životnoj sredini, ovo je naš grad i trebalo bi da nam je svima stalo do toga kako izgleda. U pitanju je javna površina, koju koriste i drugi građani Valjeva i zato bi trebalo uvek da bude uredno, lepo, da se niko ne postidi prostora uz reku. Potrebno je samo malo volje i malo rada", istakli su funkcioneri Srpske napredne stranke Valjevo i najavili u narednom periodu više ovakvih akcija, objavljeno je na sajtu GrO SNS.

 

Međutim, nije potrebno "malo volje i malo rada" već je potrebno dobro upravljanje javnim preduzećem koje se stara o čistoći grada – JKP "Vidrak", koje bi trebalo daleko bolje da održava, ne samo korito Kolubare, nego sve ostale javne i zelene površine u gradu, Brankovini i na Divčibarama, kako piše u programu poslovanja tog komunalnog preduzeća.

 

Podsećamo da je osnovna delatnost JKP "Vidrak" sakupljanje otpada koji nije opasan, pored ostalog, "sakupljanje otpada sa javnih površina", upravo onih površina koje su čistili funkcioneri SNS. U programu takođe piše da su radnici službe "Zelenilo" angažovani na poslovima održavanja zelenih površina koje obuhvataju oko 140 hektara, među njima je i zelenilo duž vodotokova.  

 

Umesto da gradski funkcioneri i rukovodstvo "Vidraka" pokažu, i da se pohvale, kako su dobro organizovali rad komunalnog preduzeća i kako nam je grad čist i uredan, oni se hvale i pokazuju kako oni čiste javne površine i kako su nakupili više od 30 džakova smeća!?

 

Nestranačke ličnosti ipak članovi Srpske napredne stranke

 

Zamenik gradonačelnika, pojedini direktori javnih preduzeća i ustanova, i čalnovi Gradskog veća, od kojih se većina predstavlja kao stručnjaci i nestranačke ličnosti, su ipak članovi, čak i funkcioneri valjevskog odbora SNS, sudeći prema objavi na sajtu GrO SNS da su funkcioneri Gradskog odbora Srpske napredne stranke bili u akciji čišćenja korita reke Kolubare, 

 

Međutim, nejasno je kada su postali članovi vladajuće SNS, s obzirom na to da o tome javnost nije obaveštena. Pre godinu dana na funkcije su došli, kako su svi isticali, kao nestranačke ličnosti, predstavljajući to kao proces depolitizacije Gradske uprave, koji, navodno, zastupa vladajuća partija.

 

Takođe, prema javno dostupnim informacijama valjevski odbor SNS je raspušten u oktobru 2020. godine i za poverenika je postavljena Jelena Nikolić-Lekić. Javnost o izboru novog Gradskog odbora SNS, do sada, nije obaveštena.

 

Neozbiljno je i neodgovorno da partija sa tolikim brojem članova, glasača i simpatizera, a pritom vladajuća, o izboru novog Gradskog odbora i novim funkcionerima partije u Valjevu do danas nije obavestila javnost.

 

U iščekivanju najavljenih "više ovakvih akcija", predlažemo funkcionerima valjevskog odbora SNS da sledeća akcija bude pranje jedne od gradskih ulica i da na tu akciju pozovu i novinare.

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 4 sati 39 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 4 sati 40 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 4 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 4 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...