Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
09.09.2014, 20:36

Počelo suđenje bivšim policajcima

č: | fb:

Pred Višim sudom u Valjevu danas je počelo suđenje bivšim policijskim inspektorima Dejanu Subotiću i Milanu Ćulafiću optuženim da su od 2006. do hapšenja krajem avgusta 2013. u nekoliko navrata primili po 150 evra kako bi štitili pojedine lokalne narko dilere.

Oni su tada uhapšeni u akciji Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, a u istrazi su negirali navode iz krivične prijave tvrdeći da im se ti narko dileri svete. Danas su pred Krivičnim većem, kojim predsedava sudija dr Dragan Obradović, odabranu iznosili nekoliko sati – glavni pretres počeo je iza 9.00, a okončan je oko 19.45  časova.

Suđenje se nastavlja sutra u 9.00 sati ispitivanjem nekoliko pozvanih svedoka među kojima su i dileri, koji su inspektore optužili za „reketiranje“.

Ćulafiću i Subotiću predstoji još jedno suđenje, takođe pred Višim sudom u Valjevu, zbog optužbe da su u maju 2013. jednom od valjevskih dilera prodali kilogram heroina za 12.000 evra. Drugi put su hapšeni u januaru 2014, ovoga puta u zajedničkoj akciji svojih kolega iz Policijske uprave Valjevo i Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije.

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 30 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 18 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara