Registracija Prijava preko FB
Viktor Mićić (foto: DjordjeDjokovic)
Viktor Mićić (foto: DjordjeDjokovic)
30.08.2021, 06:51

Zvaničnu delegaciju Valjeva u Trebinju predstavljao Viktor Mićić sa suprugom

č: | fb:

Zamenik predsednika Skupštine grada Viktor Mićić boravio je u Trebinju na dvodenvnim svečanostima povodom slave grada i Sabornog hrama – Svetog preobraženja Gospodnjeg.

 

To je trebalo da bude uzvratna poseta valjevskog rukovodsta nakon što je delegacija Trebinja, predvođena Draženom Boškovićem zamenikom gradonačelnika tog grada, boravila početkom avgusta u Valjevu za vreme letnjeg festivala Tešnjarske večeri.

 

Umesto rukovodstva grada, gradonačelnika Lazara Gojkovića ili njegovog zamenika Nemanje Petrovića, Valjevo je na svečanostima u Trebinju predstavljao zamenik predsednika Skupštine grada Viktor Mićić koji je, kako nezvanično saznajemo, u Trebinje poveo i svoju suprugu, inače zaposlenu u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica", tako da se ona našla u zvaničnoj delegaciji našeg grada i prisustvovala je svečanoj sednici Skupštine Trebinja u Kulturnom centru.

Svečana sednica Trebinja

Svečana sednica Trebinja (Foto: trebinje.rs.ba)

 

Vest o tome da je delegacija Valjeva boravila u dvodnevnoj poseti Trebinju nije objavljena na zvaničnoj internet prezentaciji grada, ni na sajtu gradonačelnika Valjeva "Lepa reč", niti je o toj poseti na bilo koji drugi način informisana javnost.

 

Kako navodi sagovornik Kolubarskih.rs iz Gradske uprave, u uzvratnu zvaničnu posetu Trebinju kao predstavnici Valjeva, a po nalogu gradonačelnika Lazara Gojkovića, trebalo je da otputuju njegova sekretarica Vesna Gligorijević i službenica Odeljenja za lokalnii razvoj, privredu i komunalne poslove Violeta Pavlović.

 

"Međutim, neko je gradonačelniku skrenuo pažnju na to da nije u redu da Valjevo u Trebinju predstavljaju sekretarica i službenica, a naročito da one budu odgovor na zvaničnu posetu delegacije Trebinja Valjevu koju je predvodio zamenik gradonačelnika. Gradskom rukovodstvu je sugerisano da bi na svečanost u Trebinje trebalo da putuje gradonačelnik ili njegov zamenik, međutim oni nisu bili raspoloženi za to putovanje, pa je izbor pao na rukovodstvo Skupštine grada. Kako se u delegaciji našla supruga zamenika predsednika Skupštine, a ne predsednica naše Skupštine, to ne znam", kaže naš sagovornik. Dodaje da je bračni par Mićić službeno putovao, službenim vozilom "škoda fabia" i da su imali i "službenog" vozača.

 

Predsednica Skupštine grada Snežana Rakić kaže da nije upoznata sa tim da je Viktror Mićić u zvaničnu posetu Trebinju vodio i svoju suprugu. "To sam negde pročitala, a da li je tačno ili ne ja ne znam. Nisam našla za shodno da ga pitam da li je zaista vodio suprugu. Ja znam šta sam potpisala i to je za mene merodavno, a potpisala sam putni nalog samo za zamenika predsednika Skupštine grada za odlazak u Trebinje na dva dana, bilo je logično da neko ide u ime grada", rekla je Rakić.

 

Na pitanje da li je i njoj bilo ponuđeno da putuje u Trebinje i da predstavlja Valjevo i da li zna ko je predložio Viktora Mićića za člana valjevske delegacije, predsednica Skupštine grada kaže da nema kompletne informacije o tome. "Mislim da je gradonačelnik Lazar Gojković predložio da Viktor Mićić predstavlja Valjevo na tim svečnostima u Trebinju. Možemo se čuti sutra, da prikupim informacije kako je sve to teklo. Meni nije ni ponuđeno da idem, a iskreno i da jeste ne bih mogla zbog obaveza u školi", kazala je predsednica Skupštine grada Snežana Rakić.

   

Inče, svečanoj sednici Skupštine Trebinja, kako je objavljeno na zvaničnoj internet prezentaciji tog grada, prisustvovali su predsednici opština Herceg Novi i Nikšić Stevan Katić i Marko Kovačević, načelnici istočnohercegovačkih opština, kao i predstavnici prijateljskih gradova Vršca, Vranja, Vrnjačke Banje, Novog Sada, Kraljeva, Valjeva, Jezera i Bijeljine, zatim princ Filip i princeza Danica Karađorđević, slikar Milan Cile Marinković...

Gradonačelnik Valjeva i zamenik gradonačelnika Trebinja

Gradonačelnik Valjeva i zamenik gradonačelnika Trebinja (Foto: www.valjevo.rs)

 

Podsećamo, Trebinje je bilo grad u gostima na ovogodišnjim Tešnjarskim večerima. Tada su gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i zamenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković, razgovarali o nastavku saradnje ova dva grada, s obzirom na to da je Valjevo treći grad sa kojim je Trebinje uspostavilo zvaničnu saradnju u oblasti turizma.

 

"Ovogodišnje Tešnjarske večeri su prilika da kao grad u gostima predstavite građanima Valjeva sve one lepote koje poseduje Trebinje i da zajedno dogovorimo buduću saradnju na brojnim poljima", rekao je gradonačelnik Lazar Gojković.

 

Tada su gosti iz Trebinja gradonačelnika i valjevsko rukovodstvo pozvali da dođu u goste 18. avgusta na dvodnevnu svečanost povodom slave grada i Sabornog hrama – Svetog preobraženja Gospodnjeg.

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 4 sati 53 minuta

U Valjevu 75 novozaraženih

U Valjevu je još 75 osoba zaraženo koronavirusom, u Kolubarskom okrugu još 140. U Opštoj bolnici Valjevo trenutno je na lečenju 199 kovid pacijenta.  · 2 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Na 38 biračkih mesta Pre 11 sati 21 minuta

Izbori u Mionici

U Mionici su jutros u sedam časova otvorena biračka mesta, a pravo glasa u toj opštini moći će da ostvari 10.987 birača na 38 biračkih mesta. Za 39 odbornika kandidovala su se 194 punoletna...  · 7 komentara