Trim staza u Parku Pećina (foto: Kolubarske.ts)
Trim staza u Parku Pećina (foto: Kolubarske.ts)
31.08.2021, 06:57

Trim staza za "stari sjaj"!?

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je krajem prošle nedelje saopštio da je završena trim staza u Parku Pećina. On je u saopštenju za javnost, uz nekoliko fotografija "nove trim staze", naveo da je "Park Pećina jedan od simbola grada Valjeva i najlepši gradski park", te se "iz tog razloga radi na dodatnom ulepšavanju i vraćanju starog sjaja".

 

Gojković je zadovoljan radovima na "dodatnom ulepšavanju", tačnije radovima na zameni završne obrade trim staze u Parku Pećina koje je izvela valjevska firma "Va gradnja 2007".

 

"Veoma smo zadovoljni što smo danas u prilici da vam pokažemo završenu trim stazu i da obavestimo građane Valjeva i sve zainteresovane da mogu od sada da je koriste, kako za trening, tako i za rekreaciju. Dužina staze je 682 metra, širina je 1,5 metar. Urađen je završni sloj od 16 milimetara crne i crvene podloge, koja dodatno poboljšava kvalitet i bezbednost", rekao je gradonačelnik Gojković.

 

Procenjena vrednost javne nabavke "Zamena završne obrade trim staze u okviru Parka Pećina", koja je raspisana početkom juna, bila je 6.083.000 dinara, a radovi su koštali oko 6.070.000 dinara bez PDV-a.

Trim staza avgust 2021.

Trim staza avgust 2021. (Foto: Kolubarske.rs)

Trim staza april 2016.

Trim staza april 2016. (Foto: Đorđe Đoković)

 

Verovatno gradonačelnik ne zna da je Parku Pećina "vraćen stari sjaj" pre više od pet godina kada je veći deo parka rekonstruisan, izgrađena je i trim staza koja je sada prekrivena tartan podlogom. U aprilu 2016. godine je urađeno novo dečje igralište, trim staza dužine preko 600 metara, manji trg sa podijumom za igru i šah tablom, odbojkaško igralište sa tartan podlogom, pešačke staze, nova rasveta, postavljena je veštačka stena i novi mobilijar, a rekonstruisan je i ulaz u park. U radove je uloženo blizu deset miliona dinara iz gradske kase.

 

"Zaokružili smo koncept, koji smo napravili pre tri godine, da jedan deo parka bude za rekreaciju, drugi za ekstremne sportove i treći deo za najmlađe ili dečje igralište", rekao je na konferenciji za novinare u rekonstruisanom Parku Pećina u aprilu 2016. godine direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

 

Nakon dve godine iz budžeta Valjeva ponovo je uložen novac u sređivanje Pećine. Asfaltirane su pešačke staze ukupne dužine 1,8 kilometara u koje je investirano 5,5 miliona dinara.

 

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 5 sati 28 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 25 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 12 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara