Registracija Prijava preko FB
Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
01.09.2021, 06:53

Menja se režim saobraćaja zbog rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića

č: | fb:

Zbog rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, utvrđen je privremeni režim saobraćaja dok traju radovi od raskrsnice sa Železničkom ulicom do mosta na Kolubari, u periodu od 6. septembra do 6. decembra 2021. godine, saopšteno je iz Gradske uprave.

 

U delu ulice zatvorenom za saobraćaj biće dozvoljen prolaz vozilima za snabdevanje objekata, vozilima stanara na postojeće parkinge i kolske ulaze u dvorišta i vozilima izvođača radova koji nemaju alternativu za dopremanje materijala na postojeća gradilišta u delu zatvorene ulice, do ispred rova gde se obavezno fizičkim barijerama zatvara saobraćaj.

 

Zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje vozila na kolovozu i trotoaru u Ulici Vuka Karadžića gde se izvode radovi.

 

Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, radovi su podeljeni u šest faza i izvođač radova GP "Kompresor ing" je obavezan da obavesti javnost pre početka svake od faza izvođenja o periodu trajanja te faze.

 

U rešenju koje je uradilo nadležno odeljenje Gradske uprave Valjevo navedene su sve faze i zatvaranja ulica, kao i preusmeravanje javnog gradskog saobraćaja.

Ulica Vuka Karadžića

Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

U prvoj fazi biće zabranjen saobraćaj u Ulici Vuka Karadžića, od raskrsnice sa Železničkom do raskrsnice sa Pantićevom, bez ulaska u granične raskrsnice za vreme izvođenja radova. Biće izmešteno autobusko stajalište kod bivšeg restorana "Šofer bar" na adekvatnu blisku i pristupačnu lokaciju. Javni gradski saobraćaj će se preusmeriti u Ulicu Vojvode Mišića i u Pantićevu ulicu.

 

U drugoj fazi radova biće zabranjen saobraćaj u Ulici Vuka Karadžića, od raskrsnice sa Pantićevom ulicom do raskrsnice sa Karađorđevom ulicom, bez ulaska u granične raskrsnice za vreme izvođenja radova na rekonstrukciji ulice.

 

Biće zatvoren saobraćaj vozilima sa uređenog parkirališta koje se nalazi iza JKP Vodovod u Ulici Vuka Karadžića za vreme izvođenja raova. Javni gradski saobraćaj biće preusmeren u ulice Vojvode Mišića i Karađorđevu, uz dozvoljeno levo skretanje za autobuse iz Vuka Karadžića u Karađorđevu, posmatrano iz smera mosta na reci Kolubari.

 

U trećoj fazi biće zabranjen saobraćaj u Ulici Vuka Karadžića, od raskrsnice sa Karađorđevom do raskrsnice sa Čika Ljubinom ulicom, bez ulaska u granične raskrsnice za vreme izvođenja radova na rekonstrukciji ulice.

 

Biće zatvoren saobraćaj za vozila u toku dana za vreme izvođenja radova iz sporednih ulica u Ulicu Vuka Karadžića (iz Ulice prote Mateje, kolskog prilaza parkingu iza Robne kuće i kolskog prilaza prema zgradi VIPOS-a).

 

Autobuska stajališta, koja se nalaze kod Valjevske gimnazije i Apoteke 101, biće izmeštena u Sinđelićevu ulicu, na potezu od raskrsnice sa Karađorđevom do raskrsnice sa Čika Ljubinom. Javni gradski saobraćaj će biti preusmeren u Karađorđevu i Sinđelićevu. Stajalište u Knez Mihailovoj ulici, koje se nalazi između Jugovićeve i Vitkovićeve ulice neće funkcionisati u trećoj fazi rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića.

 

U slučaju otvaranja kolskog prolaza iz Ulice prote Mateje prema Čika Ljubinoj ulici (kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje) neophodno je da izvođač radova dostavi Odeljenju za urbanizam elaborat privremene saobraćajne signalizacije koja se postavlja zbog zaštite pešaka i osoba sa invaliditetom i u okviru koga je definisano kako će biti otvoren kolski prolaz i njegovu širinu.

 

U četvrtoj fazi će biti zabranjen saobraćaj u zoni raskrsnice Ulice Vuka Karadžića i Pantićeve ulice za vreme izvođenja radova na rekonstrukciji ulice. Biće izmešteno autobusko stajalište kod bivšeg restorana "Šofer bar" na adekvatnu blisku lokaciju. Javni gradski saobraćaj će biti preusmeren u ulice Vojvode Mišića i Karađorđevu.

 

U petoj fazi će biti zabranjen saobraćaj u zoni raskrsnice ulica Vuka Kradžića i Karađorđeve. Javni gradski saobraćaj će biti presumeren u Sinđelićevu i Pantićevu ulicu. U ovoj fazi neće funkcionisati autobusko stajalište u Knez Mihailovoj ulici, koje se nalazi između Jugovićeve i Vitkovićeve ulice.

 

U šestoj fazi će biti zabranjen saobraćaj u Ulici Vuka Karadžića, od raskrsnice sa Čika Ljubinom (zatvara se i pomenuta raskrsnica) do mosta na reci Kolubari (Ulica kej Prvog ustanka). Javni gradski saobraćaj biće preusmeren u ulice Vojvode Mišića, Pantićevu, Karađorđevu i Sinđelićevu. Stajališta u Knez Mihailovoj, koja se nalaze između Jugovićeve i Vitkovićeve ulice neće funkcionisati ni u šestoj fazi radova na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića.

Aktuelno

Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 10 sati 50 minuta

U Valjevu novozaraženih 153

U Valjevu je 153, u Kolubarskom okrugu 286 novozaraženih, trenutno je na lečenju 112 kovid pacijenata. Na teritoriji Kolubarskog okruga testirano je 624, u Kovid ambulanti Doma zdravlja 259, u...

Izložba u Modernoj galeriji (foto: Đorđe Đoković)
Deo postavke prvog Bijenala fantastike do 15. februara Pre 15 sati 7 minuta

U Modernoj galeriji dela majstora fantastike

U Modernoj galeriji u Valjevu izložen je deo postavke prvog Bijenala fantastike u Srbiji. Izložba dela 18 umetnika, u organizaciji Fondacije "Mihajlović-Feniks", biće otvorena do 15. februara....  · 1 komentar

Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 13 sati

A kako da i On ne bude "nešto drugo"?

Često se može čuti kako imamo šefa države koji se ne ponaša po ustavu i praksi ostalih šefova. (Osim nekolicine, zna se kojih...). I opozicionari to smatraju ozbiljnom zamerkom, koja će mu odneti...  · 5 komentara

Kotlarnica u Ljigu (foto: )
Muke Ljižana ove zime Pre 1 dan 15 sati

Bez uglja nema grejanja

Loše grejanje u Ljigu bilo je prošle godine, a na početku ove, zbog pucanja cevi glavnog voda, stanari su danima bili bez grejanja. Najviše problema bilo je u zgradi najbližoj kotlarnici, a ima ih...  · 1 komentar