Stanko Terzić (foto: Đorđe Đoković)
Stanko Terzić (foto: Đorđe Đoković)
10.09.2014, 10:53

Terzić : Domaćinski smo vodili javne finansije

č: | fb:

Gradski budžet u prvih šest meseci realizovan je sa 43,5 odsto, smanjena su transferna sredstva, a do juna su izmirene sve obaveze prema korisnicima, naznačeno je u izveštaju  o izvršenju budžeta Grada, koji su usvojili gradski većnici.

„Valjevo je u proteklih šest godina bio primer lokalne samouprave koja je domaćinski, racionalno i odgovorno vodila javne finansije. Sve obaveze prema budžetskim korisnicima smo redovno izmirivali, nismo kasnili sa platama, nismo dovodili u pitanje likvidnost, imali smo značajne investicije i pored teške situacije, svake godine smo proširivali prava u oblasti socijalne zaštite i služimo kao primer pozitivne socijane prakse u Srbiji. Sredstva koja smo dobijali od prodaje dobara i zemljišta višestruko su se isplatila izgradnjom novih objekata i upošljavanjem radnika. Za sada je neizvesno šta će biti sa objektima u industrijskoj zoni, pre svega kad je reč o prodaji objekata. Zainteresovanih kupaca je bilo, ali su odustali, verovatno zbog previsoke cene, rekao je gradonačelnik Stanko Terzić. 

Gradonačelnik je naglasio da je ova godina zaista teška, ne samo za Valjevo nego za celu Srbiju. Najveća teškoća su bile majske poplave, zbog  čega je rađen rebalans budžeta kako bi bilo obezbeđeno 127 miliona  dinara za sanaciju oštećenih objekata i infrastrukture.

„Preko 52 miliona dinara potrošili smo u vanrednoj situaciji  za hitno otklanjanje štete od poplave i sanaciju. Pitanje je da li ćemo od Republike dobiti ta sredstva“, izrazio je sumnju na sednici Gradskog veća Stanko Terzić.

 

Aktuelno

Dragan Stojković (foto: skrinšot RTS)
Bez kraja Pre 20 sati 57 minuta

Da nije prevelika doza, za jedan dan?

U tek minuli ponedeljak, čusmo dve izjave. Za enciklopedije! Ne baš svetske mudrosti, ali svetske sigurno. Naravno, ukoliko svet nema pametnija posla, nego da sluša ili čita šta se kod nas priča....  · 3 komentara

Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
U zdanju na Desankinom vencu Pre 1 dan 1 sati

Gradska kuća za posebne prilike

Zdanje na Desankinom vencu biće adaptirano i rekonstruisano u Gradsku kuću, odlučili su odbornici Skupštine grada. Osim za potrebe organa Grada, prostor bi se koristio za protokolarne prijeme,...  · 5 komentara