Stanko Terzić (foto: Đorđe Đoković)
Stanko Terzić (foto: Đorđe Đoković)
10.09.2014, 10:53

Terzić : Domaćinski smo vodili javne finansije

č: | fb:

Gradski budžet u prvih šest meseci realizovan je sa 43,5 odsto, smanjena su transferna sredstva, a do juna su izmirene sve obaveze prema korisnicima, naznačeno je u izveštaju  o izvršenju budžeta Grada, koji su usvojili gradski većnici.

„Valjevo je u proteklih šest godina bio primer lokalne samouprave koja je domaćinski, racionalno i odgovorno vodila javne finansije. Sve obaveze prema budžetskim korisnicima smo redovno izmirivali, nismo kasnili sa platama, nismo dovodili u pitanje likvidnost, imali smo značajne investicije i pored teške situacije, svake godine smo proširivali prava u oblasti socijalne zaštite i služimo kao primer pozitivne socijane prakse u Srbiji. Sredstva koja smo dobijali od prodaje dobara i zemljišta višestruko su se isplatila izgradnjom novih objekata i upošljavanjem radnika. Za sada je neizvesno šta će biti sa objektima u industrijskoj zoni, pre svega kad je reč o prodaji objekata. Zainteresovanih kupaca je bilo, ali su odustali, verovatno zbog previsoke cene, rekao je gradonačelnik Stanko Terzić. 

Gradonačelnik je naglasio da je ova godina zaista teška, ne samo za Valjevo nego za celu Srbiju. Najveća teškoća su bile majske poplave, zbog  čega je rađen rebalans budžeta kako bi bilo obezbeđeno 127 miliona  dinara za sanaciju oštećenih objekata i infrastrukture.

„Preko 52 miliona dinara potrošili smo u vanrednoj situaciji  za hitno otklanjanje štete od poplave i sanaciju. Pitanje je da li ćemo od Republike dobiti ta sredstva“, izrazio je sumnju na sednici Gradskog veća Stanko Terzić.

 

Aktuelno

Mountain Music Fest  (MMF) (foto: Đorđe Đoković)
Sedmo izdanje Pre 15 sati 5 minuta

Mountain Music Fest ovog vikenda na Divčibarama

Sedmo izdanje Mountain Music Festa (MMF) biće održano ovog vikenda, od 12. do 14. avgusta na Divčibarama. Nastupiće 20 izvođača domaće i regionalne muzičke scene. Program za posetioce različitih...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 10.08.2022

"Bilo kakva da je, moja je!"

Šta znači biti "za svoju zemlju" odnosno "svoj narod", što je zahtev za koji se obično smatra nečim o čemu nema spora? (Pa ni razmišljanja). Za zemlju geografski ili demografski, za teritoriju ili...  · 1 komentar