Sednica Gradskog veća (foto: Kolubarske.rs)
Sednica Gradskog veća (foto: Kolubarske.rs)
07.09.2021, 09:05

Gradsko veće usvojilo drugi rebalans budžeta Valjeva

č: | fb:

Nakon devet meseci Gradsko veće prihvatilo je i drugi rebalans budžeta grada Valjeva za 2021. godinu kojim su javna sredstva u odnosu na prvi rebalans uvećana za 4,29 posto, ili za 152,8 miliona dinara, i iznose 3,796 milijardi dinara.

 

Drugim rebalansom se, pored ostalog, prihodi od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke povećavaju za 81 milion, prihodi od poreza na imovinu za 25 miliona, dok će transferi od drugih nivoa vlasti biti povećani za 14,7 miliona dinara...

 

Što se tiče rashoda, za sektor urbanizam i prostorno planiranje sredstva su povećana za oko 37 miliona, za finansiranje Apotekarske ustanove Valjevo sredstva su povećana za 29 miliona dinara, za zaštitu životne sredine biće više 14,86 miliona, za saobraćaj i saobraćajnu infrastrukturu sredstva su povećana za skoro devet miliona, dok ukupna uvećanja za društvene delatnosti iznose oko 37 miliona dinara. Za sektor opštih usluga lokalne samouprave rashodi su uvećani za oko 46,8 miliona dinara, a za tekuću budžetku rezervi biće potrošeno oko tri miliona dinara više u odnosu na prvi rebalans budžeta Valjeva za 2021. godinu.

 

I ovaj put niko od gradskog rukovodstva, niti članova Gradskog veća, nije govorio o drugom rebalansu valjevskog budžeta. Odluku o izmenama i dopunama odluke o budžetu Valjeva za 2021. godinu – drugi rebalans je, kao i prethodnih godina, obrazložio Željko Tabašević, rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije, a čalnovi Gradskog veća su Odluku jednoglasno prihvatili.

 

Konačnu reč o drugom rebalansu budžeta Valjeva za 2021. godinu daće odbornici na sednici Skupštine grada koja je zakazana za ponedeljak, 13. septembar.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 5 minuta

Dečji nestašluk i propusti odraslih, nisu isto...

Skorašnje pevanje osnovaca (sa sve učiteljicama!) u Novom Sadu, pored ostalog i "Ne volim te Alija, zato što si balija!", izazvalo je manje pažnje medija nego što zaslužuje! Normalno, još jedan...