Akcija udomljavanja kuca  (foto: Lazar Živković)
Akcija udomljavanja kuca (foto: Lazar Živković)
15.09.2021, 10:01

Akcija udomljavanja kuca i maca

č: | fb:

Valjevsko Udruženje za zaštitu životinja "Črna" prošlog vikenda organizovalo je akciju udomljavanja kuca i maca, koja je realizovana u okviru projekta "Glas valjevskog Džekija", podržanog od fondacije "Trag", posvećenog napuštenim psima našeg grada.

Akcija udomljavanja kuca

Akcija udomljavanja kuca (Foto: Lazar Živković)

"Vrlo smo zadovoljni rezultatima naše prve akcije; tri štenca našla su svoj topli dom i dobre udomitelje. Bilo je više od 30 posetilaca, a ovaj put našem štandu priključilo se i nekoliko građana koji su došli da udome kuce i mace o kojima sami brinu. Nekoliko građana javilo se i da se priključi udruženju i da ubuduće daje svoj doprinos brizi o napuštenim psima našeg grada", kažu u Udruženju "Čarna".

Akcija udomljavanja kuca

Akcija udomljavanja kuca

 

Dodaju da ovim i budućim događajima žele da utiču na razvijanje kulture udomljavanja u Valjevu i okolini, čemu naši građani nisu do sad bili mnogo skloni.

 

"Namera nam je da sugrađane podstaknemo da, umesto da troše novac na kupovinu rasnih pasa, učine humani čin i spasu život i pruže ljubav i dom životinji koja će im pružiti istu, ako ne i veću radost i ljubav od kupljenog psa. Jer usvojen pas je zahvalan na sreći koja mu se ukaže nakon toliko proživljene muke. U obližnjem azilu u Zlatariću ima oko 200 pasa koji vape za domom. Sami ili uz našu pomoć, građani tamo mogu uvek naći psa po svom ukusu: ima ih nežnih i energičnih, sitnih i krupnih, šašavih i elegantnih, kratkodlakih i dugodlakih, šarenih i jednobojnih...", navode iz Udruženja.

Akcija udomljavanja kuca

Akcija udomljavanja kuca

 

Prema njihovim rečima, u svetu je udomljavanje rastući trend. Dosta pasa iz Srbije svoje vlasnike pronašlo je u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Francuskoj.

 

"Vreme je da o našim napuštenim životinjama počnemo da brinemo i da ih vrednujemo i mi sami", poručuju iz valjevskog Udruženja za zaštitu životinja "Črna".

Akcija udomljavanja kuca

Akcija udomljavanja kuca

Aktuelno

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 9 sati 24 minuta

Voda na Divčibarama nije za piće

Voda na Divčibarama nije za piće zbog poremećaja u kvalitetu sirove vode, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo. Poboljšanje kvaliteta vode se očekuje već sa prvim padavinama, navodi se u saopštenju.  · 5 komentara