Akcija udomljavanja kuca  (foto: Lazar Živković)
Akcija udomljavanja kuca (foto: Lazar Živković)
15.09.2021, 10:01

Akcija udomljavanja kuca i maca

č: | fb:

Valjevsko Udruženje za zaštitu životinja "Črna" prošlog vikenda organizovalo je akciju udomljavanja kuca i maca, koja je realizovana u okviru projekta "Glas valjevskog Džekija", podržanog od fondacije "Trag", posvećenog napuštenim psima našeg grada.

Akcija udomljavanja kuca

Akcija udomljavanja kuca (Foto: Lazar Živković)

"Vrlo smo zadovoljni rezultatima naše prve akcije; tri štenca našla su svoj topli dom i dobre udomitelje. Bilo je više od 30 posetilaca, a ovaj put našem štandu priključilo se i nekoliko građana koji su došli da udome kuce i mace o kojima sami brinu. Nekoliko građana javilo se i da se priključi udruženju i da ubuduće daje svoj doprinos brizi o napuštenim psima našeg grada", kažu u Udruženju "Čarna".

Akcija udomljavanja kuca

Akcija udomljavanja kuca

 

Dodaju da ovim i budućim događajima žele da utiču na razvijanje kulture udomljavanja u Valjevu i okolini, čemu naši građani nisu do sad bili mnogo skloni.

 

"Namera nam je da sugrađane podstaknemo da, umesto da troše novac na kupovinu rasnih pasa, učine humani čin i spasu život i pruže ljubav i dom životinji koja će im pružiti istu, ako ne i veću radost i ljubav od kupljenog psa. Jer usvojen pas je zahvalan na sreći koja mu se ukaže nakon toliko proživljene muke. U obližnjem azilu u Zlatariću ima oko 200 pasa koji vape za domom. Sami ili uz našu pomoć, građani tamo mogu uvek naći psa po svom ukusu: ima ih nežnih i energičnih, sitnih i krupnih, šašavih i elegantnih, kratkodlakih i dugodlakih, šarenih i jednobojnih...", navode iz Udruženja.

Akcija udomljavanja kuca

Akcija udomljavanja kuca

 

Prema njihovim rečima, u svetu je udomljavanje rastući trend. Dosta pasa iz Srbije svoje vlasnike pronašlo je u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Francuskoj.

 

"Vreme je da o našim napuštenim životinjama počnemo da brinemo i da ih vrednujemo i mi sami", poručuju iz valjevskog Udruženja za zaštitu životinja "Črna".

Akcija udomljavanja kuca

Akcija udomljavanja kuca

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 9 sati 18 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 11 sati 54 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara